Bartomaud
Image default
Eten en drinken

Hoe beleg jij de pannenkoeken Buurse?

Ook zo dol op pannenkoeken? Dan is vandaag dé dag om je favoriete pannenkoek te eten, want fans uit het hele land vieren voor de twaalfde keer Nationale Pannenkoekdag. De traditie om de pannenkoekuis Buurse te vieren was ooit een initiatief van een bekende koekenpannen producent en een bekende meelfabrikant. Er doen jaarlijks honderden scholen aan mee en leerlingen bakken dan voor opa’s en oma’s pannenkoeken.

Oude traditie

Maar eigenlijk is de traditie nog veel ouder. Lodewijk Napoleon, de jongere broer van de Franse keizer Napoleon, was al dol op de zoete lekkernij. Om Lodewijk Napoleons kroning tot koning van Nederland te vieren, werd een landelijke pannenkoekendag ingesteld. Nog steeds wordt deze dag op 5 juni gevierd in ons land. Er zijn dus twéé dagen per jaar waarop je extra veel pannenkoeken Buurse mag eten.

Favoriete beleg

Een pannenkoek kan je op veel verschillende manier beleggen. De meest voorkomende beleg is toch stroop en suiker. Op het gebied van hartig is dat spek en kaas. Ook een pannenkoek Buurse met appel of rozijnen wordt veelgemaakt. Maar hoe bak je dan de beste pannenkoeken Buurse? Het begint met het los kloppen van de eieren en de melk. Daarna kan je meel toevoegen. Dit kan gewone bloem zijn. Wil je het gezonder? Dan kan je ook kiezen voor kokosmeel, tarwemeel of amandelmeel. Ook moet je zorgen dat de pan warm genoeg laten worden voordat het beslag erin gaat. Zet het vuur middelhoog zodra het beslag de pan in gaat; het gebeurt namelijk vaak dat de buitenkant verbrandt en de binnenkant van de pannenkoek nog niet gaar is. Ook is het verstandiger om olie te gebruiken in plaats van boter, omdat olie beter is om te bakken op hogere temperaturen. Zo bak jij de lekkerste pannenkoeken Buurse zelf? Heb je geen zin om ze zelf te bakken? Ga dan eten bij een pannenkoekenrestaurant.Related posts