Bartomaud
Image default
Bedrijven

Tuinhuisje verven?

Wil jij je tuinhuisje verven? Is je tuinhuisje aan een beetje onderhoud toe? Of zit je gewoon te popelen om er even wat anders van te maken? Dat kan natuurlijk. Alle houten tuinhuisjes hebben vroeg of laat onderhoud nodig. In een ideale situatie hebben tuinhuisjes zelfs iedere vijf jaar een grote onderhoudsbeurt nodig. We begrijpen natuurlijk dat de meeste mensen dit een beetje overdreven vinden of wat teveel gevraagd.

 

Wat in de meeste gevallen gebeurd is dat mensen hun tuinhuisje eigenlijk veel te laat onderhouden. Dan is het onderhoud vaak ook te laat: er is al schimmel ontstaan. Als het om een kleine hoeveelheid schimmel gaat, dan is het vaak nog te verhelpen, maar wie dan nog langer wacht kan houtrot verwachten. Dan los je het met een eenvoudige schilderbeurt niet op.

 

De houtrot kan ontstaan wanneer het tuinhuisje een langere tijd vochtig is en het vocht niet weggaat. Het hout moet als het ware kunnen ademen. Wanneer je tuinhuisje een hele lange tijd vochtig is, raakt het hout als het ware verstikt. De schimmel die ontstaat is vaak zwart van kleur. Deze schimmel dringt door in het hele hout en maakt het zwak. Verder is deze soort schimmel ook nog eens schadelijk voor je gezondheid. Het is dus verstandig om een mondkapje op te doen wanneer je bezig bent met de schimmels.

 

Met routinematig onderhoud kan je dit voorkomen en kan je langer genieten van je tuinhuisje. Met kwalitatieve beits is het onderhoudt van je tuinhuisje vaak een fluitje van een cent. De Zweedse muurverf buiten van Moosefarg is zo’n kwalitatieve beits. Voor onderhoud aan deze beits kan je heel gemakkelijk het hout schoonmaken. Nadat je dit hebt gedaan kan je er direct met de beits op verven. Hetzelfde geldt voor white wash van Moosefag Zo makkelijk kan het onderhoud aan uw tuinhuisje of veranda zijn!

Related posts