Bartomaud
Image default
Hobby en vrije tijd

Stencils als basis voor jouw kunstwerk

Met een stencil – of sjabloon – maak jij je eigen kunst. Dat kan vrijwel overal en op verschillende ondergronden als hout, glas en textiel. Misschien wil je die ene muur even opfrissen. Of wellicht kan die kast in de hoek die toch wel een restyle kan gebruiken. Je kunt daarvoor verf gebruiken, inkt of sprays. De stencils zijn er ook met diverse vormen dus je kunt al je creativiteit erin kwijt.

 

Soorten stencils

Er zijn zoveel verschillende soorten stencils, dat je jouw creativiteit er volledig op los kunt laten. Heerlijk! Paar voorbeeld van dergelijke sjablonen zijn vogels, muzieknoten en letters. Erg leuk voor je art journal of ander mixed media project.

 

Het mooie is ook dat je de stencils na gebruik weer kunt afspoelen. Zo kun je de volgende keer weer verder met een ander project en hoeft u niet weer nieuwe materialen aan te schaffen. En het werkt lekker als alles weer schoon is. U wilt uw nieuwe project ook niet beschadigen natuurlijk

Je hebt zelf vast tal van ideeën waar je stencils voor wilt of kunt gebruiken. Maar als je toch nog wat inspiratie nodig hebt, delen we hieronder een 5-tal ideeën met je.

Wanneer je een kindje verwacht ga je ook de kinderkamer inrichten. Hoe leuk is het om een muur. Dat kan de naam van de kleine zijn, maar misschien weet je nog niet of het een meisje of jongen wordt. Maar een paar sjablonen van dieren staat vast prachtig. Of muzieknoten.

 

Quote op de muur

Wil je een inspirerende omgeving creëren? Op je werk of gewoon thuis in de gang, slaapkamer of toch de keuken? Spray je favoriete quote op de muur met lettersjablonen. Je kunt het hele alfabet in één pakket kopen dus je komt nooit letters tekort.

We noemden het al eerder: de art journal. Een soort dagboek maar dan niet alleen in tekst maar ook in beeld. Je documenteert je dagelijks leven dus met woorden, schetsen of je kunt complete collages toevoegen. Stencils voegt daar net weer een extra stukje creativiteit aan toe. En anders zijn er nog genoeg andere hobbymaterialen dat je kunt gebruiken.

Zou toch zonde zijn als je project mislukt. Maak eerst even een proefdruk om te kijken of de kleuren en alles goed naar je zin zijn. Na gebruik kun je de stencil immers zo weer afspoelen met wat lauw water en afwasmiddel.

https://www.hobbyshopsandra.nl/hobby-materialen/stencils/