Bartomaud
Image default
Bedrijven

Ouderenzorg

In Nederland komen er steeds meer professionele organisaties die ouderenzorg bieden aan mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Ouderen mensen hechten veel waarde aan het thuis wonen, het is dus voor hen erg moeilijk om hun thuis te verlaten en om in een verzorgingshuis te wonen.

 

Hulp aan huis

Verschillende ouderen mensen hebben hulp nodig bij het douchen, wassen of wondverzorging. Een professional bekijkt of deze mensen naar een verzorgingstehuis moeten of toch alleen thuiszorg krijgen. Wat houdt thuiszorg nou precies in? Thuiszorg is hulp aan huis. Dit kan hulp zijn in veel verschillende vormen; bij het huishouden, in de vorm van begeleiding of verpleging of bij persoonlijke verzorging. Thuiszorg is bedoeld voor ouderen die hulp nodig hebben, maar wel thuis willen blijven wonen. Thuiszorg wordt ook gebruikt door mensen die een beperking hebben of ziek zijn.

 

Hulpmiddelen voor mensen in een rolstoel

Veel ouderen mensen zijn in het bezit van een rolstoel of rollator, deze mensen hebben deze attributen nodig voor hun eigen veiligheid. Ze kunnen dit namelijk gebruiken om zich van a naar b te verplaatsen. Alleen is het niet altijd even handig, je kan er bijvoorbeeld geen stoepjes mee op en het kost veel kracht om je via een rolstoel te verplaatsen. Gelukkig zijn er wel verschillende oplossingen gekomen voor deze problemen. Een voorbeeld van zo’n oplossing is de drempelhulp rubber. Een drempelhulp rubber een hulpmiddel waardoor je sneller stoepjes op kunt gaan. Een drempelhulp rubber heeft veel mensen geholpen.

 

Naar de drempelhulp rubber is er ook een mogelijkheid om een rolstoel elektrisch te maken. Dit houdt in dat je geen kracht meer hoeft te zetten om vooruit te komen. De motor doet dit namelijk al. Dit is ideaal voor mensen die graag naar buiten gaan, maar in een rolstoel zitten. Het is ook handig voor mensen met minder kracht in de armen.

 

https://drempelhulp.com/