Bartomaud
Image default
Bedrijven

Metal slijpen – alles wat je moet weten!

* Algemene informatie over het metaal slijpen:
Metaal slijpen is een productieproces waarvan het doel is om werkstukken fijn of af te maken, met een lage oppervlakteruwheid. Slijpen van het metaal kan gaan van de grond met de hand en doorslijp machine. Bij metaal slijpen wordt het een zogenaamd Chipping-proces genoemd waarbij overtollig materiaal in de vorm van chips wordt gescheiden. Het gebruikte slijpgereedschap bestaat uit kleine maar zeer harde minerale kristallen randen. In de regel worden alle slijpgereedschappen tegenwoordig industrieel vervaardigd. Slijpstof wordt tijdens het slijpen van metaal geproduceerd. Deze term wordt gebruikt om alle chips te bedoelen die worden geproduceerd tijdens het slijpen. Ze zijn dus een afval of bijproduct in metaal slijpen. Het proces van slijpen is echt geschikt voor alle andere harde materialen. Naast het slijpen van metaal is het ook mogelijk om keramiek of staal zonder problemen te malen. Sinds de oudheid zijn mensen bekend met verschillende slijpmachines en het proces van slijpen. Al in de Griekse oudheid werden zogenaamde slijpstenen voor de eerste keer gebruikt.

* Een kort inzicht in het proces van het slijpen van het metaal:
Het is bekend dat er veel warmte vrijkomt tijdens het slijpen van metaal. Dit is te wijten aan de grote wrijving die ontstaat tijdens deze operatie. Voor leken zijn de individuele werkstappen vaak erg gevaarlijk, daarom is het raadzaam om een bedrijf op te stellen voor metaal slijpen dat op dit gebied goed thuis is. De warmte die wordt gegenereerd tijdens het slijpen van metaal kan temperatuur schade of thermische expansie op het werkstuk veroorzaken als de werk stap niet professioneel wordt uitgevoerd. Om deze reden is het vooral belangrijk om altijd het juiste koel smeermiddel te gebruiken bij het slijpen van metaal. De snijsnelheid die wordt gebruikt bij het slijpen is meestal ongeveer tussen 25 en 45 meter per seconde. In speciale uitzonderlijke gevallen kan de snijsnelheid met de grond ING vrij tot 120 meter per seconde zijn. In het algemeen kan echter worden gezegd dat de gemiddelde snelheid tijdens het slijpen ongeveer 20 keer hoger is dan bij het draaien. Dit is precies waarom slijpen ook leidt tot zulke lage snijkrachten in vergelijking.

* Een klein overzicht van de verschillende toepassingsgebieden voor slijpen:
Drie belangrijke toepassingsgebieden kunnen van elkaar worden onderscheiden in het slijpproces:
a) gereedschaps slijpen: voor het slijpen van spannende gereedschappen of messen. Een goed voorbeeld hiervan is het slijpen van messen en scharen.
b) afwerking van werkstukken: zo krijg je de gewenste ondergrond en vorm
c) Grove verwerking: Dit omvat reiniging en reiniging en zogenaamde separatie slijpen

Related posts