Bartomaud
Image default
Bedrijven

Stappenplan om zelf te stucen

Ben je woonachtig in Zuid-Holland en sta je op het punt om de muren in jouw huis te gaan stucen? Dan kun je dit zelf doen of door een Stukadoor den haag – in te huren. Als je een stukadoor inhuurt ben je verzekerd van een mooie afwerking. Stucen is namelijk niet niks, het vereist veel kennis van materialen en de juiste techniek. Het is dan ook verstandig om een goede stukadoor in te huren voor je klus. Wil je echter kosten besparen en heb je het idee dat je zelf best handig bent, dan zou je ook zelf aan de slag kunnen met het stucen van je muren. Met de volgende stappen zorg je voor het beste resultaat.

 

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een mooi eindresultaat realiseer je niet met een slechte voorbereiding. Een goede voorbereiding is dan misschien ook wel het allerbelangrijkste. Ten eerste moet je bepalen of je muren überhaupt geschikt zijn voor nieuw stucwerk. Meet vervolgens het oppervlakte om te kijken welke materialen je nodig hebt. Daarna ga je de hele muur goed schoonmaken en laten drogen om vervolgens alle randen af te plakken. Alles goed schoon? Gebruik dan een goed voorstrijkmiddel. Dit breng je aan op de gehele muur en dien je goed te laten drogen. Vervolgens maak je het gips aan. Dit doe je door het gips goed te laten mengen met de geschikte hoeveelheid water.

 

Het toebrengen van de stuc en de afwerking

Direct nadat je de gips goed hebt gemengd breng je deze aan op de muur. Het is slim om altijd in een hoek te beginnen en zo bijvoorbeeld van links naar rechts te werken. Breng het gips in een verticale beweging aan en zorg ervoor dat het proportioneel wordt aangebracht. Als je de hele muur hebt bedekt met gips ga je ervoor zorgen dat alles glad wordt gestreken. Dit kun je het beste doen met een reilat. Vervolgens ga je oneffenheden en gaatjes vullen en opnieuw ervoor zorgen dat de gehele muur glad is middels een schuurbord. Laat ten slotte de muur goed drogen en voilà!