Bartomaud
Image default
Bedrijven

Lekker tuinieren in je eigen moestuintje

Het is een behoorlijke hype om regelmatig te tuinieren in je eigen moestuin. Je huurt een lapje grond en vervolgens kun je helemaal losgaan met het kweken van je eigen fruit, groentes en kruiden. Wat wil een mens nog meer? Je draagt bij aan het milieu, klimaat en met name de bewustwording hiervan. Men kiest de laatste jaren al steeds meer voor duurzamere opties en de verwachting is dat dit de komende jaren alleen nog maar meer zal worden. Na het jarenlang uitputten van de voedingsbodem op onze wereld, is het tijd dat men creatieve oplossingen bedenkt om deze uitputting te stoppen. Dit kan door te kiezen voor een moestuin. Je hebt helemaal niet te maken met pesticiden en dit is dan ook een groot voordeel. Het is dus zeker aan te raden om jezelf te plaatsen op een wachtlijst voor moestuintjes (die je ook wel volkstuinen noemt).

Moestuinen hebben veel voordelen

Het kweken van verse sla, worteltjes, tomaatjes, meloenen, aardbeien, radijsjes, aubergines, courgettes en veel meer is natuurlijk geweldig. Stel je eens voor dat je geen kropsla meer uit de winkel koopt, maar gewoon je eigen malse en bovenal verse sla op tafel hebt liggen. Het hebben van een moestuin heeft erg veel voordelen. Naast het feit dat je eigen gekweekte kruiden, fruit en groenten gewoonweg vele malen lekkerder zijn, valt er veel meer voor te zeggen. Het is ten eerste stukken goedkoper om een moestuin te hebben. De prijs van groenten en fruit blijft maar stijgen en dit zal er niet beter op worden. Daarnaast wordt er zoveel gebruikgemaakt van plastic, dat dit echt slecht is voor het milieu. Jouw eigen gekweekte producten zullen intens smaken, geen plastic als verpakking bevatten en er is geen sprake van transport. Bovendien zitten je producten vol met mineralen en vitamines.

De fanatieke hobby-kok uithangen

Veel mensen die een moestuin hebben, zijn dol op koken. Ze genieten van hun verse producten en experimenteren er graag op los in de keuken. Het is zelfs zo dat veel kinderen die moeite hebben met eten, beter zijn gaan eten doordat ze verse producten voorgeschoteld kregen. Er zit namelijk flink wat verschil tussen een waterige komkommer en een komkommer die barst van de smaak. Overigens hoef je maar weinig culinaire technieken toe te passen, aangezien je zelfgekweekte producten smaakvol genoeg zijn. Alleen op smaak brengen en grillen of blancheren is vrij snel voldoende.

https://bramfreshfood.nl/product-categorie/groenten/verse-sla/