Bartomaud
Image default
Bedrijven

Damwand plaatsen

Met een damwand plaatsen kan je de oever van een vijver of sloot beschermen. De beschoeiing van een vijver of sloot kan je van verschillende materialen maken. Ze worden helemaal op maat van jouw oever gemaakt en op locatie aangebracht. Je kan een damwand plaatsen van hout of staal. Qua uitstraling ziet hout er natuurlijk anders uit. Het heeft een meer natuurlijke uitstraling en wordt vooral gebruikt in de buurt van woningen. Een damwand plaatsen van staal gebeurd meestal in de buurt van een industrieterrein of bouwplaats. Staal gaat natuurlijk veel langer mee, maar de uitstraling is wel anders. Dit is een persoonlijke keuze als je er één gaat plaatsen. Als je kiest voor hout kan je kiezen uit verschillende houtsoorten. Van eikenhout tot kastanje hout je kan echt alle kanten op. Je kan zo met een bepaalde sfeer een damwand plaatsen. Binnen ieder budget kan je de perfecte uitstraling creëren.

Knikarmschermen voor een schaduwrijke achtertuin

Een beetje schaduw in de tuin is prettig. Helemaal als je iedere dag in de zon zit met een tuin op het zuiden. Nederland wordt de afgelopen jaren steeds warmer. De temperaturen lopen al snel hoog op. Vooral als je een tuin op het zuiden bezit lopen de temperaturen al snel te hoog op. Het is niet meer prettig om lekker in de tuin te gaan zitten. Een alternatief voor een parasol zijn knikarmschermen. Met knikarmschermen creëer je een aangename schaduwplek in de tuin. Het voordeel van knikarmschermen ten opzichte van een parasol is dat er ook schaduw in huis ontstaat. Het blijft zo in huis lekker koel. Dit is wel zo prettig als de zon de hele dag op de gevel staat. Met een elektrisch scherm schuif je deze snel uit als de zon op de gevel staat. Je voorkomt zo dat de temperaturen oplopen tot boven de 25 graden in huis. Je woning blijft zo lekker koel als je s’avonds weer naar binnengaat.

Goedkope schutting voor je nieuwe tuinafscheiding

De tuinafscheiding is belangrijk om in één keer goed te regelen. Je wil natuurlijk niet dat je tuinafscheiding wordt afgeraffeld. Als je alles in één keer goed regelt kan je er nog jaren plezier van hebben. Vooral als je investeert in een wat duurder houtsoort. Je merkt echt het verschil tussen hardhout en vurenhout. De levensduur verschilt tussen de 8 en 25 jaar. Je bent misschien iets meer geld kwijt voor een houten schutting, maar dit verdien je vanzelf weer terug. Wil je toch graag een goedkope schutting? Met het juiste onderhoud kan vurenhout lang meegaan. Je kan een goedkope schutting elk jaar in de beits zetten om zo de levensduur te verlengen. Je geniet zo langer van een goedkope schutting!