Bartomaud
Image default
Bedrijven

Waarom zijn schroeven zo belangrijk?

Stel je voor, je hebt een nieuwe kast gekocht, alleen deze moet nog wel in elkaar gezet worden. Je maakt de verpakking open en alles zit erin, behalve de schroeven. Zonder schroeven kan je de kast niet in elkaar zetten, schroeven zijn dus nodig om de onderdelen aan elkaar te verbinden. Hoe worden de schroeven die we niet kunnen missen dan eigenlijk gemaakt?

Wanneer een schroef gemaakt wordt beginnen ze met een cilindervormig deel waar schroefdraad omheen wordt aangebracht. Het bovenste gedeelte is breder zodat het ook nog kan worden verwijderd. Dit grote kopstuk is ook aanwezig zodat het met een schroevendraaier in het materiaal kan worden bevestigd. Het staal waarvan schroeven worden gemaakt wordt eerst 30 uur in de oven gestopt zodat het uiteindelijk bewerkt kan worden. Daarna moet het staal in een bad met zwavelzuur, hierdoor verdwijnt het roest. Het wordt daarna gelijk omgespoeld met water zodat er een laagje fosfaat ontstaat, dit zorgt ervoor dat het staal niet gelijk gaat roesten en dat het makkelijker is om te bewerken. De volgende stap is dat het staal recht wordt gemaakt door een machine, van de stukken die overblijven worden de schroeven gemaakt. Daarna gaan ze door een vorm die ervoor zorgt dat het op een schroef begint te lijken.

Behalve stalen schroeven heb je ook schroeven voor hout, deze schroeven hebben een speciale punt waardoor ze makkelijker het hout in gaan. Deze schroeven hebt schachtribben waardoor ze makkelijk het hout in glijden. Het merk Woodies heeft verschillende schroeven voor verschillende gelegenheden. Woodies schroeven zijn te koop op www.bnvtools.nl. Er zijn houtschroeven, torxschroeven en nog veel meer andere schroeven te koop. Zo is er voor iedere vakman wel goed gereedschap te vinden! Wil je een balkdrager ophangen of een schroef in het hout draaien, voor dit alles kunt u bij bnvtools terecht.

http://bnvtools.nl