Bartomaud
Image default
Vakantie

Vakantie? Vergeet je caravan vliegengordijnen niet

Het is hartje zomer en veel mensen vieren hun vakantie nu op de camping. Het is altijd lastig om van te voren te bedenken wat je allemaal mee moet nemen naar de camping. En één ding dat vooral door beginnende kampeerders vaak vergeten wordt is het vliegengordijn! Op zich heel logisch want als je op vakantie gaat heb je je hoofd niet bij dat soort noodzakelijke artikelen. Maar als je snachts helemaal lek wordt geprikt door de muggen en als je overdag in je caravan of voortent telkens lastig wordt gevallen door vliegen, dan weet je wel dat je die vliegengordijnen nooit meer gaat vergeten.

Koop een speciaal vliegengordijn voor de caravan

De deur in de caravan is veel smaller dan een deur van een woning. Voor de caravan kun je dus niet zomaar willekeurig een vliegengordijn caravan kopen. Bij sommige webshops kun je kiezen voor een vliegengordijn op maat. Kijk dat is misschien wel het mooiste voor de caravan. Dan kun je er ook voor zorgen dat je gordijn helemaal sluitend is en er geen kieren meer aan de zijkanten van de deur overblijven. Maar maatwerk is vaak niet goedkoop. Als je budget dus niet zo ruim is kun je ook kijken of je een hordeur kunt vinden die je zelf op maat kunt maken. De meeste vliegengordijnen zijn trouwens makkelijk zelf in te korten. Maar niet elk exemplaar. Wees daar dus even op bedacht en voorkom een miskoop.

 

Zorg ook dat de ramen voorzien zijn van gaas

Alleen de deur voorzien van een hor zal je niet helpen als je ook de hele dag en nacht de ramen open hebt staan. Voorkom dat muggen je caravan bezoeken! Dat kan eenvoudig met muggengaas. Er is heel goedkoop muggengaas op de markt dat je in de raam openingen kunt plakken. Hiermee voorkom je niet alleen dat muggen je caravan of tent in komen, maar voorkom je ook bezoek van spinnen en andere kleine kruipende insecten.

 

 

https://www.vliegengordijnkopen.nl/