Bartomaud
Image default
Vakantie

Leuke tips voor een onvergetelijke Krokusvakantie

De krokusvakantie is een periode waarin we even allemaal rustig op adem kunnen komen. Voor de kinderen vormt het de eerste echte vakantie van het nieuwe jaar terwijl volwassenen vaak ook even een weekje de tijd nemen om de batterijen terug op te laden. Wanneer ook jij wil kunnen genieten van een geweldige vakantie zal je kunnen vaststellen dat je een keuze kan maken uit een groot aantal interessante mogelijkheden. Zowel voor zonnekloppers als voor liefhebbers van de sneeuw biedt deze periode heel wat moois. Heb jij ook nog geen plannen voor de aankomende Krokusvakantie en wil je daar nu toch graag verandering in brengen? Blijf dan vooral verder lezen!

Tip 1: Je krokusvakantie doorbrengen in de sneeuw

In eerste instantie is het mogelijk om ervoor te kiezen om je krokusvakantie door te brengen in de sneeuw. Hiervoor kan je een keuze maken uit verschillende mogelijkheden. Met een beetje geluk is er bijvoorbeeld een mooie sneeuwlaag terug te vinden op de Ardense hoogten of in de Duitse skigebieden die dichtbij huis zijn gelegen. Is dat niet het geval? Dan kan je ervoor kiezen om richting de Alpen te trekken. Hiervoor hoef je zeker niet altijd de auto te nemen. Tijdens de winter worden er bijvoorbeeld vaak vluchten ingelegd naar de wintersportgebieden en ook nachttreinen behoren tot de mogelijkheden. Wil je echt een bijzondere natuurervaring tijdens de krokusvakantie? Dan kan je er ook nog altijd voor kiezen om naar het sprookjesachtige Lapland op vakantie te gaan.

Tip 2: Ook de zon opzoeken is geen enkel probleem

Ondanks het feit dat veel mensen houden van een krokusvakantie in de sneeuw is het ook zeker zo dat minstens evenveel mensen ervan houden om deze vakantie door te brengen onder de zon. Er zijn verschillende bestemmingen die daarvoor in aanmerking komen. Het dichtste bij huis zijn dat wellicht de Canarische Eilanden. Ook Kaapverdië is echter vrij eenvoudig en kort aan te vliegen. Andere bestemmingen die wat verder weg zijn gelegen die je zou kunnen overwegen zijn de Dominicaanse Republiek, Mexico en de Nederlandse Antillen. Ook Egypte zou je kunnen overwegen.

Overweeg voor een vakantie naar de zon in het voorjaar misschien ook eens Dubai. Dit is een vakantiebestemming die bij veel mensen hoog op het verlanglijstje staat en eigenlijk zonder probleem in het voorjaar kan worden bezocht. Eventueel zou je er ook voor kunnen kiezen om richting de Nederlandse Antillen te vliegen.

Tip 3: Je hoeft het niet ver te zoeken

We hebben tegenwoordig als mensen vaak de neiging om het nogal ver te gaan zoeken. Dit terwijl we eigenlijk ook in ons eigen land beschikken over heel wat prachtige vakantiebestemmingen. Voel jij er maar weinig voor om tijdens de krokusvakantie ver te moeten vliegen of te rijden? Dan zijn er in Nederland meer dan voldoende leuke vakantieparken terug te vinden om samen met het gezin van te kunnen genieten. Dat is echter nog niet alles. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de sterke troeven van onze buurlanden. Onder meer de Belgische Ardennen en de stacaravans in Frankrijk staan er in de praktijk om bekend een absolute topbestemming te zijn om ook jouw krokusvakantie door te brengen.