Bartomaud
Image default
Sport

Sportpark de Westmaat

Sportpark De Westmaat

Wat moet een sportvereniging zonder sportcomplex? Niks natuurlijk. Een sportcomplex is een van de belangrijkste dingen voor een voetbalvereniging. Over het algemeen beschikken eigenlijk alle amateurverenigingen wel over een eigen sportcomplex. Of ze delen hem. De twee bekendste amateurclubs die hun sportcomplex delen zijn de ploegen uit Spakenburg: IJsselmeervogels en SV Spakenburg.

Sportpark De Westmaat bestaat nu om en nabij de 50 jaar en is één van de, misschien wel het, grootste sportcomplex van Nederland als we kijken naar capaciteit. Met een capaciteit van 8000 bezoekers aan beide kanten is dat zelfs groter dan menig Keuken Kampioen Divisie ploeg. Het sportpark wordt sinds de oprichting door beide Spakenburgse ploegen bespeeld. Naast de twee hoofdvelden liggen er aan beide kanten ook nog 3 andere velden en voor beide clubs ook nog een eigen sporthal, een luxe die niet veel verenigingen na kunnen zeggen.

De ‘Rode’ kant van de Westmaat, dus van IJsselmeervogels, heeft dus 4 velden, allemaal kunstgras. De hoofdtribune telt met 1050 zitplaatsen een van de grootste tribunes bij de amateurs en werd geopend in 2007. Daarnaast was het hoofdveld van IJsselmeervogels het eerste veld van een amateurclub die de beschikking had over LED boarding. Dit gebeurde in de winter van 11/12 en was uniek in het amateurvoetbal.

De ‘Blauwe’ kant van de Westmaat, dus van Spakenburg, heeft ook 4 velden en ook die zijn allemaal van kunstgras. De hoofdtribune biedt plaats aan 750 bezoekers. De hoofdtribune van Spakenburg is uniek omdat het de eerste amateurtribune was met skyboxen, 4 stuks wel te verstaan. De tribune staat er sinds 2003.

Sportpark De Westmaat wekelijks zien, maar geen tijd om naar wedstrijden in Spakenburg te gaan? Check dan vooral de samenvattingen op de website van Tweede Divisie, https://tweededivisie.nl/, dé site waar je alles vindt over wat er speelt in de Tweede Divisie, dus ook zeker op Sportpark De Westmaat!

https://tweededivisie.nl/teams/sv-spakenburg/

Related posts