Bartomaud
Image default
Aanbiedingen

Hoe transportrollenonderhoud de levensduur kan verlengen

Hoe transportrollenonderhoud de levensduur kan verlengen

Wie regelmatig met zware machines werkt, weet hoe belangrijk het is om ze in optimale conditie te houden. Storingen en slijtage kunnen tenslotte leiden tot onverwachte stilstaande machines, wat niet alleen duur kan zijn, maar ook gevaarlijk. Het is dus van cruciaal belang om deze machines goed te onderhouden, waaronder het op peil houden van de transportrollen. In deze blog zullen we het belang van goed transportrollenonderhoud uitleggen, hoe het de levensduur van de transportband verlengt en wat het betekent voor de productiviteit op locatie.

 

Wat zijn transportrollen?

Voordat we ingaan op het belang van onderhoud, is het belangrijk om te weten wat transportrollen in de eerste plaats zijn en waarom ze zo belangrijk zijn voor de werking van zware machines in de bouw. Transportrollen zijn feitelijk onderdelen van transportbanden. Transportbanden zijn een onmisbaar onderdeel van transportmateriaal in bedrijven waar goederen en materialen snel en efficiënt over lange afstanden moeten worden getransporteerd. Transportbanden worden vaak gebruikt in de bouw om materialen van bouwplaatsen te transporteren, zoals stenen, cement of beton. Het is dus duidelijk dat transportrollen, die zich op de transportband bevinden, een belangrijk onderdeel zijn van het gehele transportproces.

 

Waarom transportrollen onderhoud belangrijk is?

Transportrollen hebben doorlopend te maken met hoge belastingen, wat leidt tot snelle slijtage. Transportrollen zijn bovendien onderhevig aan aanzienlijke vervuiling. Dit komt door de aard van het werk waarvoor ze worden gebruikt. Het feit dat ze in open lucht worden gebruikt, betekent dat transportrollen continu in contact staan met water, stof, zand en andere vaste stoffen. Deze omgevingbelasting leidt vaak tot slijtage aan de rollen. Dit zorgt ervoor dat het risico op storingen en productiestops toeneemt. Daarom is het belangrijk om transportrollen regelmatig te onderhouden om hun efficiëntie en duurzaamheid te verbeteren.

 

Gepland transportrollenonderhoud

Goed onderhoud van transportrollen is niet slechts een kwestie van reageren op storingen. Preventief onderhoud kan er namelijk voor zorgen dat deze storingen voorkomen worden voordat ze zelfs maar ontstaan. Door je transportrollen regelmatig te inspecteren en correct te onderhouden, kun je problemen op tijd oplossen. Door vervolgens fouten te bekijken voordat ze zich voordoen, kan een inhaalslag voorkomen worden. Regelmatig onderhoud zorgt er dus voor dat de transportband altijd in goede staat is en dat probleemloze productie kan worden gegarandeerd.

https://www.acb-transportbanden.nl/