Bartomaud
Image default
Internet marketing

Direct marketing: 9 manieren + geheimen van een marketeer

Best marketing books 2019

Trouwens, als je een beginnende marketeer bent, dan heb je veel geluk. Je begint je carrière meteen door de dingen goed te begrijpen.

WAT IS DIRECTE MARKETING

Direct marketing (ook bekend als direct marketing, ook wel direct marketing genoemd) impliceert een directe (persoonlijke!) Verbinding met de persoon aan wie het bericht is bedoeld. En nu in een meer menselijke taal. Herinner je je de oude Amerikaanse films nog, waar een man op de deur klopt en aanbiedt iets te kopen? Ze zijn de voorlopers van directe of direct marketing. En dankzij hen verscheen hij in de besnorde jaren dertig. En ze verkochten goederen aan verveelde huisvrouwen die in huizen in de buurt van de stad woonden. Radio, en nog meer tv, bestond dus, zou je kunnen zeggen, bijna niet, en daarom werd een nieuw type marketing uitgevonden om een ​​extra doelgroep te bereiken. Ik ben begonnen met dit soort marketing en ik zal meteen “Hoera!”

5 verkoopfasen die verkopers graag gebruiken:

Contact leggen;

Behoeften identificeren;

Productpresentatie;

Werken met bezwaren;

De deal sluiten.

Aandacht! Ik waarschuw je voor het geval dat. Als je wordt aangeboden om een ​​verkooptraining te volgen die uit 5 fasen bestaat, smeek ik je om opnieuw na te denken. Deze technologie is bijna 100 jaar oud en is uitgevonden om goederen aan huisvrouwen te verkopen, maar niet aan bedrijven met een gemiddelde cheque van een miljoen roebel. Zoek naar iets frissers en relevanter. Trouwens, met de komst van telefoons zette direct marketing zijn ontwikkeling voort en veranderde het in telemarketing (later zal het woord van betekenis veranderen). Maar dit is een heel ander nummer. Het verhaal is voorbij. We blijven de huidige informatie bestuderen.

WAT TE BIEDEN EN AAN WIE

Direct marketing in de juiste en originele zin van het woord is dus niet alles een tapijtbombardement. Dit is een doelgerichte selectie van de mensen die je nodig hebt uit de massa om contact met hen te leggen. Uiteraard moet het contact eindigen met “een aanbod dat niet kan worden geweigerd”. U kunt op verschillende manieren contact opnemen met potentiële klanten:

Door de distributie van materialen:

Gratis kranten;

Catalogi (catalogusmarketing);

Folders;

Echte letters;

Per fax.

Via direct contact:

Persoonlijk (persoonlijke marketing);

Per telefoon (telefonische marketing).

Door het internet:

Persoonlijke berichten op social media. netwerken;

E-mails versturen.

Daarom kunnen we concluderen dat de ideale direct marketing is wanneer u weet wat u te bieden heeft en aan wie.

PERFECTE KLANT

Er bestaat een grote en fundamentele misvatting over direct marketing. Hier bombarderen ze iedereen achter elkaar (je zou kunnen zeggen, ze spammen), in de hoop dat ze iemand pakken. Maar in feite is het een puntvoorstel voor een specifieke klant. Er is zelfs een concept van een ideale klant voor direct marketing. Het is uitgevonden door David Ogilvy zelf. Herinner je je deze auteur van Ogilvy on Advertising nog? Hij wordt algemeen beschouwd als de grondlegger van de moderne reclame.

Dus dat is het. De ideale klant voor direct marketing is er een die twee concepten combineert: waarde en loyaliteit.

Met uw toestemming zal ik hier nog een concept toevoegen: noodzaak. Met andere woorden, de ideale klant voor direct marketing is een klant met een hoge waarde, een hoge betrouwbaarheid en een hoge behoefte.

Het is niet duidelijk, daar ben ik het mee eens. Maar schrik niet, en nog meer, val niet flauw :-). Nu zullen we elk concept in meer detail analyseren.

Hoge klantwaarde – als hij bereid is om veel door de verkoper aangeboden goederen te kopen of tegen een hoge prijs te kopen (gewoon een perfecte foto);

Hoge betrouwbaarheid – als deze klant niet alleen veel wil kopen, maar ook vaak. Zo vaak dat u niet genoeg product heeft;

Hoge noodzaak – als de klant begrijpt waarom hij uw product nodig heeft, of nog beter, hij heeft het hier en nu nodig.

Geloof het of niet, dat is alles. Je moet je ideale klant vinden en anderen uitsluiten.

Dit is de kunst van direct marketing. Stuur de juiste mensen het juiste aanbod. Klinkt makkelijk, toch?

Conclusie

Ik denk dat u nu begrijpt wat het verschil is tussen directe “gewone” marketing en directe “slimme” marketing.

En het feit dat spam, als het resultaat oplevert, zo minimaal is dat je het beter kunt weigeren. Hoewel ik begrijp dat deze beslissing voor velen relevant zal blijven. Omdat dit met deze aanpak een minimale hoofdpijn is bij de implementatie.

Voor degenen die bij ons zijn, voor degenen die het goed en efficiënt willen doen – huiswerk. Denk na over wie uw ideale cliënt is volgens de hierboven opgedane kennis, en welk kanaal het beste is om met hem te communiceren.

…..meer info kunt u hier vinden «Road to 100k Instagram Followers»!

instagram marketing company marketing book

https://marketingbook.shop/