Bartomaud
Image default
Bedrijven

Het belang van regelmatig onderhoud aan elektrische installaties

Voor de veiligheid en de continuïteit van uw elektrotechnische installaties is onderhoud essentieel. Regelmatig onderhoud aan uw elektrische installaties zorgt ervoor dat deze op de juiste manier functioneren en dat potentiële problemen op tijd opgespoord worden en verholpen kunnen worden.

Het inspecteren van de elektrische installaties op potentiële gevaren zoals kortsluiting, oververhitting en elektrische schokken is een belangrijk aspect van onderhoud. Deze gevaren kunnen leiden tot brand of letsel en daarom is het cruciaal om ze op tijd op te sporen en te verhelpen. Een vakkundig elektricien zal de installaties inspecteren op de aanwezigheid van deze gevaren en ze verhelpen als ze aanwezig zijn. Dit wordt altijd gedaan volgens de NEN 3140 norm.

Het regelmatig onderhouden van uw elektrische installaties zorgt ook voor een betere energie-efficiëntie. Hiermee bespaart u op de lange termijn geld. Oudere installaties werken niet zo efficiënt als nieuwe installaties en verbruiken daarom meer energie. Door regelmatig onderhoud te plegen, kunt u de efficiëntie van uw installaties verbeteren en geld besparen op uw energierekening.

Verder kan onderhoud ook helpen om de levensduur van uw elektrische installaties te verlengen. Wanneer uw installaties regelmatig worden onderhouden, worden kleine problemen op tijd opgespoord en verholpen voordat ze uitgroeien tot grotere, duurdere problemen. Dit zorgt ervoor dat uw installaties langer meegaan en u niet vroegtijdig hoeft te investeren in vervanging.

Regelmatig onderhoud aan elektrische installaties is wettelijk verplicht. In de NEN 3140 staat wat de minimale eisen zijn voor elektrische installaties en hoe deze installaties op de juiste manier moeten worden ontworpen, geïnstalleerd en onderhouden.  Bedrijven en instellingen moeten voldoen aan de regels voor elektrische veiligheid en moeten periodiek onderhoud plegen om aan deze regels te voldoen.

Regelmatig onderhoud aan elektrische installaties is dus van groot belang voor de veiligheid, efficiëntie en duurzaamheidheid. Bedrijven en instellingen zouden daarom regelmatig onderhoud moeten plannen en uitvoeren om deze voordelen te behouden.

 

https://www.dkelektra.nl/diensten/elektrotechnische-installaties/