Bartomaud
Image default
Aanbiedingen

Gevaren tijdens het boren

Wellicht lijkt het heel makkelijk om aan de slag te gaan met een boor en het is ook zeker geen rocketscience, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom moet je van te voren al bewust zijn van de gevaren en deze proberen te voorkomen. Hier vindt je een lijst met gevaren. 

Onoplettendheid 

Eigenlijk wel de meest voorkomende is het feit dat mensen niet opletten tijdens het boren. Uiteraard moet je tijdens het klussen bij alles opletten, maar met het boren al helemaal. Het staat nogal dicht op je eigen vingers en dan moet je wel weten wat je aan het doen bent. Stel je voor dat je even afgeleid raakt, je kunt jezelf dan al vrij snel bezeren. Ook al stop je meteen. De schade is dan vaak al gedaan. Let daarom altijd op en houdt je aandacht erbij. Op deze manier kun je alles goed in de gaten houden en is de kans dat er iets mis gaat een stuk kleiner. 

Weinig kennis

Het gebeurt ook zeker een hoop dat iemand aan de slag gaat zonder ook maar enige kennis te hebben van hetgeen dat gedaan moet worden. Dit kan dan uiteindelijk ook verkeerd aflopen. Zonder dat je het door hebt, kunt je iets verkeerd doen en jezelf bezeren of erger. Vaak ligt het aan stoffen of gereedschappen waarmee je werkt. Vooral met een boor gebeurt dit vaak Doe om deze reden van te voren goed onderzoek naar wat je nodig hebt en hoe je dat ook gebruikt. Vraag desnoods een specialist van te voren om hulp. Zo ben je in goede handen en weet je beter hoe alles in elkaar zit. 

Onprofessionele houding 

Klussen betekent niet dat je aan het spelen bent. Je moet het daarom ook serieus nemen en soms wordt dit nog wel vergeten. Als je onprofessioneel te werk gaat, kunnen er ook dingen verkeerd gaan. Zo kun je bijvoorbeeld met de boor spelen, terwijl hij nog aangesloten is aan de elektriciteit. Op deze manier doe jij jezelf pijn en je hebt het waarschijnlijk ook pas te laat door. Probeer daarom in een serieuze houding te komen en als je weet hoe alles te werk gaat, is het minder erg. Dan weet je wat je aan het doen bent, maar als beginner moet je hier niet te veel aan denken uiteraard. Ervaring is heel belangrijk en het plezier komt dan ook zeker wel. 

Kinderen op de werkvloer

Veel van de ongelukken gebeuren ook wanneer er kinderen in de buurt zijn. Je kunt zelf wel heel voorzichtig aan de slag gaan, maar dit kun je natuurlijk niet ook verwachten van een kind. Verder is het ook lastig om een boor of ander gereedschap uit de weg te houden en daarom is het verstandig om het kind zelf zo ver mogelijk te houden van de ruimte waarin gewerkt wordt. Het is niet altijd even makkelijk, maar uiteindelijk wel het meest veilig. Een kind kan namelijk zichzelf, maar ook andere in de omgeving bezeren en dat maakt het allemaal een stuk erger. Ontdek ook Labor Boren.

Veel om rekening mee te houden dus. Eigenlijk is het allemaal ook logisch, maar je staat er minder vaak ook echt bij stil. Misschien helpt dit in de toekomst en ben je bewuster van de gevaren die er zijn. Als iedereen erop let, kan er in alle rust geklust worden.