Bartomaud
Image default
Winkelen

De dartpijlen van professionele darters

De dartpijlen van professionele darters

Als je op televisie naar darten kijkt, zie je een duidelijk verschil. Dit verschil uit zich in de dartpijlen van de verschillende darters. Elke professionele darter heeft tenslotte zijn/haar eigen voorkeuren. Deze voorkeuren kunnen echter tijdens een loopbaan veranderen. Mede daardoor blijven professionele darters altijd bezig met het finetunen van hun dartpijlen.

Maar, weet jij wat voor soort dartpijlen professionele darters gebruiken? Nee, wij gaan het je hieronder nader uitleggen.

Sowieso gooien alle professionele darters met dartpijlen met minstens 90% tungsten. Tungsten is een bepaald soort materiaal dat in de barrel van de dartpijl terug te vinden is. Dit materiaal wordt altijd in een percentage aangegeven. Het percentage tungsten wil zeggen hoeveel procent van de barrel uit het materiaal tungsten bestaat.

Doordat de barrel van de pijl voor 90% uit tungsten bestaat, is de barrel bijzonder dun. Hierdoor kunnen de professionele darters de pijlen beter groeperen. Het is tenslotte makkelijker om 3 dunnere pijlen in de triple 20 te gooien. Met pijlen van minstens 90% tungsten ben je dus beter in staat om de pijlen te richten en te groeperen. Dit biedt een groot voordeel en mede daarom hebben alle professionals minstens 90% tungsten in de barrel van hun dartpijlen.

Qua flights en gewichten hebben alle professionele darters hun eigen voorkeuren. Over het algemeen kan je de volgende stelregel aanhouden: trage spelers hebben zwaardere pijlen en snelle spelers hebben lichtere pijlen.

Zou je zelf eens willen gooien met de dartpijlen van professionele darters? Die kans is behoorlijk dichtbij. Op Mcdartshop.nl kan je namelijk de dartpijlen van professionele darters vinden. Wil je dartpijlen van Michael van Gerwen of van Raymond van Barneveld hebben? Geen probleem; neem een kijkje in deze webshop en je vind de pijlen direct terug. Vervolgens kan je beginnen met het starten van een succesvolle carrière; hopelijk win je net zoveel toernooien als bovengenoemde heren.

https://www.mcdartshop.nl/nl/category/dartpijlen-kopen-online/