Bartomaud
Image default
Banen en opleidingen

10 win-win regels voor een stressvol sollicitatiegesprek

werk zoeken

Hoe om te gaan met een stressvol sollicitatiegesprek
1. Begrijp eerst, maar heb je het nodig? Het komt nooit voor dat het bedrijf vriendelijk en donzig is, en bij de ingang is een stressvol interview. Eychar is het gezicht van het bedrijf. Daarom, als je bij de selectie vernederd bent, zullen ze in het bedrijf vernederen totdat je een grote baas wordt en jezelf beginnen te vernederen.
Vind je deze aanpak leuk? Gaan! Houd er niet van – onthoud dat een interview als  dat wil zeggen een wederkerige daad. Daarom kun je, na ongeveer 15 minuten geduld te hebben gehad, heel beleefd opstaan ​​en zeggen: “Bedankt, Maria, voor je tijd, maar ik realiseerde me dat dit niet mijn bedrijf is en ik zou het gesprek graag willen beëindigen.” U moet stevig, kalm en beleefd spreken. En ga dan weg, niet voor de gek gehouden door de bedrading – “zoals, je kon het niet uitstaan, zwakkeling.”
2. Als u intern voorbereid bent op een stressvol interview, onthoud dan alstublieft – het belangrijkste doel is om te overleven. Wees een vuursteen. Probeer niet het juiste antwoord op een vraag te raden. Hij is weg. Je hoeft alleen maar voor deze test te slagen. Breek niet af, schreeuw niet, word er niet akelig van. Stevig en zelfverzekerd houd ik mijn lijn: “Ja, ik werkte goed in het vorige bedrijf. Je denkt dat ik werd weggegooid, nee, dit is niet zo. Hier kun je mijn prestaties bekijken.”
3. In een stressvol interview zullen ze op een agressieve manier twijfelen aan je prestaties. Het is erg belangrijk om altijd naar aanbevelingen te verwijzen waar dit kan worden geverifieerd. “Dankzij dit en dat heb ik dit soort verkopen echt bereikt. Als je twijfelt, kun je zo en zo bellen en hij zal dit resultaat bevestigen.”
4. tolereer geen grofheid en nare dingen. Zeer beleefd maar beslist niet mee eens. “Ik denk niet dat het bedrijf waarvoor ik werkte slecht was. Ik zag dat het …” Waarom denk je dat je keuze juist was?
5. Laat u niet misleiden door provocaties. Maak uw voormalige bedrijf, uw bazen, uw partners niet klein, zelfs als u dat echt wilt. Als je hiermee begint, zul je zeker verliezen. Omdat geen enkele werkgever iemand inhuurt die nare dingen zegt over de vorige werkgever.
6. Belangrijk. Onderteken tijdens een stressgesprek geen andere papieren dan toestemming om persoonsgegevens te verwerken, maar lees deze aandachtig door. Onthoud dat u onder stress staat. En de andere kant is dat niet. In feite kunt u aanbiedingen ondertekenen die voor u ongunstig zijn. Vraag daarom heel beleefd om de papieren mee te nemen, te lezen en de komende dagen een handtekening of vragen te sturen. Als je dit niet mag doen en aandringen op een onmiddellijke ondertekening, behalve in het geval van het verwerken van je gegevens – zonder dit kun je niet zomaar een interview beginnen, dan sta je voor oplichters. Ga weg.
7. Als er een fysieke actie tegen u is – bijvoorbeeld als een lamp zo wordt geplaatst dat deze direct in uw gezicht schijnt, is een stoel ongemakkelijk. Je moet haar zeker vragen om te verhuizen of jezelf te verplaatsen voor een comfortabele plek.
8. Als je meer dan een uur zonder uitleg op de gesprekspartner moet wachten, en je hebt deze baan echt nodig en moet je dus wachten, maak je dan geen zorgen. Of doe in ieder geval alsof je niet zenuwachtig bent. Open uw computer en werk. Open je telefoon en lees, speel niet met speelgoed. Dit is met opzet gedaan en u kunt in de gaten worden gehouden. Ga aan de slag, en de tijd zal niet zo vervelend zijn. U zult minder zenuwachtig zijn over de gebruikelijke activiteiten.
9. Sta nooit fysieke actie tegen u toe. Nee, dit is geen grap – we kennen de grootste bedrijven van de Forbes-rating, waar ze asbakken naar kandidaten gooiden om de reactie te controleren. Als er fysieke druk tegen u wordt uitgeoefend, vertrek dan onmiddellijk. Beleefd maar vastberaden. Je kunt niet in zo’n bedrijf werken.
10. Vergeet aan het einde van het interview niet te bedanken voor de interessante communicatie en schud de HR de hand. Geloof me, dit zal hem in zo’n verdoving brengen, waarin hij je een uur van opzettelijke vernedering niet zou kunnen leiden.
Afhaalmaaltijd: gedraag je in een stressvol interview als Bond in de handen van spionnen – beleefd maar onvermurwbaar. Beantwoord vragen beleefd, vertel alleen wat ze vragen, ga niet in discussie, laat u niet misleiden door provocaties. Buig je lijn. Het is niet belangrijk om het hier te bewijzen. Het is belangrijk dat u niet van uw lijn wordt geslagen.
Nou, ik herhaal het nogmaals – dit zou een heel coole positie moeten zijn, voor veel meer geld en kansen om je dit met jezelf te laten doen.
Bedenk dat er GEEN goed gezelschap is met stressvolle interviews bij de ingang. Dan leef je hier elke dag mee.

 

https://www.vindazo.be