Bartomaud
Image default
Woning en Tuin

Vergunning voor een nokverhogende of dubbele dakkapel nodig?

Twee manieren om een woning aanzienlijk ruimer te maken is door het plaatsen van een dubbele dakkapel of nokverhogende dakkapel. In veel opzichten lijken deze dakkapellen op elkaar, maar er bestaan tegelijkertijd veel belangrijke verschillen. Bijvoorbeeld in kosten, mogelijkheden voor uw woning, uitstraling en vergunningsvrije plaatsing. Dat laatste is erg belangrijk, want een vergunning voor een dakkapel kan flink in de papieren lopen waardoor de totale kosten wellicht te hoog worden. Bent u benieuwd benieuwd naar de mogelijkheden voor uw dak? Lees dan meteen verder.

Wanneer plaatst u een nokverhogende dakkapel?

Heeft u op zolder aan beide zijden een schuin dak en alleen in het midden stahoogte van 1.80 meter of lager? Dan heeft uw dak waarschijnlijk een dakhelling van ongeveer 25° a 30°. Dat is te laag om van uw zolder één of twee volwaardige kamers te maken. In zo’n geval zal een dubbele dakkapel daarom niet voldoen en kiest u voor een nokverhoging. Het dak wordt dan over de hele breedte verhoogt.

Voor het plaatsen van een nokverhoging heeft u echter wel een vergunning nodig. De constructie van het dak wordt namelijk gewijzigd. Bovendien verandert het straatbeeld. Een dergelijke vergunning vraagt u aan bij uw gemeente. Wilt u meer weten over de voorwaarden? Lees alles over de nokverhogende dakkapel vergunning.

Wanneer kiest u voor een dubbele dakkapel?

Het plaatsen van een dubbele dakkapel is flexibeler en biedt meer mogelijkheden. U hoeft de dakkapellen namelijk niet per se op zolder te plaatsen, al kan dat natuurlijk wel. Dubbele dakkapellen kunt u bijvoorbeeld plaatsen aan weerszijden van het dak. Het is echter ook mogelijk om een dubbele dakkapel aan één zijde van het dak te plaatsen. Bijvoorbeeld naast elkaar of boven elkaar.

Plaatst u de twee dakkapellen aan de achterzijde van de woning? Dan heeft u vaak geen vergunning nodig. Dit is echter alleen van toepassing wanneer u aan de voorwaarden van een vergunningsvrij plaatsing voldoet. Lees daarom alles over de dubbele dakkapel vergunning.

Vergelijk de prijzen voor het plaatsen van een nokverhogende of dubbele dakkapel

Wilt u twee dakkapellen of een nokverhoging plaatsen en bent u benieuwd bij welk dakkapellen bedrijf u een scherpe prijs krijgt? Op dakkapelplaatsenvergelijker.nl plaatst u gratis een klus waarna u van specialisten een vrijblijvend aanbod ontvangt. U vergelijkt daarmee eenvoudig de prijzen en mogelijkheden voor uw woning. Bovendien vergelijkt u bij dakkapelplaatsenvergelijker.nl ook reviews van voorgaande opdrachtgevers.  

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl