Bartomaud
Image default
Mode en Kleding

Populaire haarstijlen door de jaren heen voor heren

De haarstijlen van mannen zijn door de jaren heen enorm veranderd. Waar mannen in de jaren ’50 nog vooral kortgeknipt haar hadden, zien we tegenwoordig allerlei verschillende stijlen. In deze blog nemen we je mee op een reis door de tijd en laten we je zien welke haarstijlen door de jaren heen populair waren bij mannen.

Jaren 50

In de jaren 50 waren de pompadour enen de kuif heel erg populair. De meeste mannen hadden aan de zijkanten kort haar dat met gel naar achteren werd gekamd en op de bovenkant waren de haren langer en werd dit met heel veel gel naar achter gedaan. De kapsels uit de jaren 50 waren heel erg geïnspireerd door Elvis Presley. Elvis was de bekendste muziek artiest van die tijd en hierdoor was hij een grote inspiratiebron voor de kapsels van mannen.

Jaren 60

In de jaren 60 was ook een muziekband de grote inspiratie achter de haar trend van die tijd. De Beatles waren de grote sterren van die tijd en veel mannen namen hun haarstijl over. Het haar was vaak lang en viel lang het hoofd. Verder werd er ook een pony geknipt en vielen de haren over de oren.

Jaren 70

In de jaren ’70 zagen we bij mannen allerlei verschillende haarstijlen. Het afro-kapsel was erg populair bij mannen met kroeshaar. Mannen met stijl haar droegen vaak een pony. Het haar werd langer gedragen en er werden vaak haaraccessoires gebruikt, zoals hoofdbanden. De kapsels werden heel erg beïnvloed door de hippiecultuur.

Jaren 80

In de jaren 80 waren verwilderde haarlooks erg in. De mullet was erg hip in deze tijd. Deze haarstijl was kort van voren en bovenop, maar van achter was het haar lang gelaten waardoor het op een matje leek.

Jaren 90

In de jaren 90 werden kapsels overgenomen van bekende modellen en andere beroemdheden. Zo kwamen nette haren terug. Denk hierbij aan kapsels met wat meer lengte aan de bovenkant en kort opgeschoren aan de zijkant. Ook werden de haren met een midden scheiding soms middellang gedragen.

2000’s

In de jaren 2000 werd het haar van mannen weer korter gedragen. Het haar werd vaak strak geknipt en aan de zijkanten korter gehouden. De bovenkant van het haar werd iets langer gelaten en gestyled met een beetje wax. Het haar werd vaak strak naar achteren gekamd.

Conclusie

Door de jaren heen zijn de haarstijlen van mannen enorm veranderd. Van kortgeknipte kapsels in de jaren ’50 tot man buns en baarden tegenwoordig. Het leuke van deze veranderingen is dat mannen steeds meer ruimte krijgen om te experimenteren met hun haar en zichzelf op verschillende manieren uit te drukken. Bovendien kunnen verschillende haarstijlen bijdragen aan het versterken van iemands persoonlijkheid en stijl.

Wil je meer weten over een hippe haarstijl bij merkkleding? Lees dan nu de volgende blog hierover.