Bartomaud
Image default
Mode en Kleding

Ben jij zwanger, kies dan voor één van deze bh’s

Ben jij zwanger, kies dan voor één van deze bh’s

wanneer je zwanger bent, dan is de kans vrij groot dat jij na de eerste paar weken opmerkt dat je borsten beginnen te groeien. Niet schrikken, want dit is heel normaal. Er gebeurt immers het nodig in je lichaam en dat is meer dan alleen het kleine wondertje wat erin groeit. Omdat je lichaam zich aan het voorbereiden is op wat komen gaat, zullen je borsten zich gaan voorbereiden op het natuurlijke proces wat borstvoeding heet. Ondanks het feit dat jij misschien wel niet van plan bent je baby borstvoeding te gaan geven, kun je natuurlijk niet tegen je lichaam zeggen dat het niet nodig is. Doordat er zich van alles afspeelt in je borsten, zullen ze gedurende de eerste paar weken en zelfs soms maanden een stuk gevoeliger zijn. Door het dragen van één van de onderstaande bh’s zal jij enorm kunnen verminderen.

Compressie bh

Ben jij zwanger en heb je last van gevoelige borsten, dan is het zaak dat jij je borsten extra ondersteuning biedt. Door het dragen van een compressie bh, zal je al snel merken dat de pijn wat wordt verzacht. Dit komt doordat een compressie bh je borsten tegen je lichaam aanduwt, waardoor ze eigenlijk geen kans hebben om te kunnen bewegen. Hierdoor zal je dus een stuk minder pijn hebben, waardoor het ineens niet meer zo erg is om grotere en gevoelige borsten te krijgen.

Sport bh

Een alternatief op de compressie bh, dat is de sport bh. Bij voorkeur een push up sport bh, aangezien deze je borsten net iets extra ondersteuning biedt, waardoor het allemaal net iets prettiger zit. Een sport bh is ideaal omdat het in principe dezelfde werking heeft als een compressie bh. Wel is het goed rekening te houden met het feit dat een sport bh weinig tot niet mee kan groeien. De stof is een stuk stugger, waardoor het kan zijn dat je deze na enkele weken al niet meer kunt dragen. Een alternatief is dan de zwangerschapsbh. Daarover vertellen we je hieronder meer.

Zwangerschapsbh

Naast alle andere bh’s die je kunt dragen tijdens je zwangerschap, is er natuurlijk maar één die voldoet aan alle eisen en dat is de zwangerschapsbh. Dat komt omdat deze bh in tegenstelling tot de andere bh’s meegroeit met je borsten. Omdat de stof een stukje meer stretch bevat, kun je deze meestal gedurende de volledige zwangerschap prima dragen.