Bartomaud
Image default
Beauty en verzorging

OVER-EXFOLIATIE: WAT U MOET WETEN

Het doel van scrubben is om dode huidcellen en onzuiverheden te verwijderen zonder schade of irritatie aan de huid te veroorzaken. Regelmatig scrubben kan helpen om mee-eters, acne, dofheid en ophopingen op je huid te verwijderen. Het is een ultra-verfrissende manier om de celvernieuwing te verhogen, waardoor uw teint gladder en stralender wordt! In onze korean skincare website raden we onze klanten aan om twee tot drie keer per week te scrubben. Als u eenmaal een schone basis van ontstopte poriën hebt bereikt, is het vaak gemakkelijker vol te houden en kunt u de frequentie van het scrubben terugbrengen tot één of twee keer per week.

Als je droge, schilferige huidplekken rond je neus en kin ziet of hebt gemerkt dat je huid dof wordt, kan het zijn dat je te veel scrubt. Te veel scrubben kan de essentiële oliën uit je huid halen die je huid helpen gehydrateerd en gezond te blijven. Het kan ook de barrière verwijderen die je gezicht beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf en irriterende stoffen. Maar maak je geen zorgen, er zijn manieren om je gezicht weer te laten stralen — lees verder voor meer informatie over hoe vaak je je gezicht moet scrubben en tips om over-exfoliëren te voorkomen.

Je huid heeft ook invloed op hoe vaak je je lichaam scrubt. Als je een droge huid hebt, moet je niet te veel scrubben, want dat kan het vocht uit je huid onttrekken. Droge en gevoelige huidtypes zouden ongeveer één keer per week moeten scrubben. Als je een vette of gemengde huid hebt, kun je twee tot drie keer per week scrubben. Het belangrijkste is dat u niet overdrijft en de juiste hulpmiddelen en producten gebruikt die voor uw huidtype zijn ontworpen en die uw huid niet irriteren of uitdrogen door te veel exfoliëren.

Koreaanse skincare exfoliators zijn er in twee verschillende vormen: chemische en fysieke. Een chemische scrub is een scrub die de ophoping van dode huidcellen, talg en onzuiverheden helpt oplossen – een beetje hulp van onze vrienden zoals alfahydroxylzuren (AHA) en bètahydroxylzuren (BHA).

https://kocosmo.nl/