Bartomaud
Image default
Woning en Tuin

Eettafels kopen, handige tips en trucs

Je gaat met je boodschappenautootje even gezellig naar de meubelboulevard. Je drinkt een kopje koffie, je eet een broodje of een gebakje en je gaat bij verschillende winkels naar binnen. En dan zie je daar opeens jouw droomtafel staan! Die kun je niet laten staan en je besluit om de tafel direct mee te nemen. En daar sta je dan bij een veel te kleine auto waar je van zijn levensdagen geen tafel mee kunt vervoeren. Daarom is het ook verstandiger om even pas op de plaats te nemen en een tafel te bestellen en te laten leveren. In onze blog geven we nog meer handige tips en trucs voor het kopen van eettafels.

Eettafels bestellen? Kijk goed naar de leveringsvoorwaarden!

Vrijwel iedere winkel en vooral webshops bieden een mogelijkheid aan om een tafel thuis te bezorgen, maar je moet wel goed kijken naar de leveringsvoorwaarden die zij hanteren. Hier zitten per aanbieder nogal wat verschillen in en je wilt natuurlijk wel met de beste aanbieder van eettafels in zee gaan. Kijk bijvoorbeeld goed naar welke kosten ermee gemoeid zijn om een tafel thuis te laten bezorgen en of een winkel de tafel ook naar binnen brengt en monteert. De services lopen nogal uiteen en je kunt ook nog eens flink geld besparen door de kosten te vergelijken. Een groot aantal winkeliers bieden de bezorging en de montage ook goedkoper of zelfs gratis aan! In tegenstelling tot hun concurrenten. 

Langere levertijden

De levertijd speelt een belangrijke rol in de beslissing om een tafel te kopen. Maar houdt er wel rekening mee dat de levertijden van meubels behoorlijk lang kunnen zijn. Schrik niet als het weken of maanden kan duren voordat de eettafels weer leverbaar zijn. Dat heeft nog altijd te maken met een ernstig grondstoffen tekort en het transport dat nog altijd ontregeld is. Check daarom voordat je de bestelling plaatst wat de levertijd is en besluit dan of je de koop wilt doorzetten. Als je echt om een tafel verlegen zit kun je beter uitwijken naar een partij die wel uit voorraad kan leveren.

Eettafels bestellen, kies voor een specialist!

Het klinkt vrij logisch, maar je kunt het beste eettafels bij een specialist bestellen. Een specialist wordt gezien als een vakman en zal dan ook kwaliteitsproducten leveren. Kwaliteit Producten zijn duurzaam en gaan in de regel veel langer mee dan goedkopere en kwalitatief mindere tafels. Je betaalt er weliswaar iets meer voor, maar het is investering meer dan waard. Zeker als je de prijs door de aantal verwachte levensjaren deelt. Dan zul je zien dat je relatief goedkoop uit bent. 

Pas op voor prijsvechters

Prijsvechters zijn er in overvloed en die spenderen veel minder aandacht een kwaliteit en service. Het draait immers om de prijs die zo laag mogelijk moet zijn. Dat is voor veel klanten aantrekkelijk, maar het is ook vaak een duurkoop. Zeker als je ontdekt dat je beperkt of helemaal geen garanties hebt en dat je ook nog eens flink moet betalen voor een levering. Daarnaast krijg je ook te maken met aanbieders die niet helemaal volgens de regels werken en met jouw geld naar de horizon vertrekken. Je kunt jezelf goed in bescherming nemen door altijd te controleren of een winkel staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, een webshop keurmerk heeft en erkende betalingsmethode, zoals iDeal aanbiedt. Wanneer een internetwinkel hier niet aan voldoet is het een rode vlag en kun je beter elders bestellen.