Bartomaud
Image default
Dienstverlening

Een gas detector onderdeel van je standaard werkuitrusting

Bij situaties waar gassen gevaar kunnen vormen voor de gezondheid of de natuur, gebruik je de beste apparaten om calamiteiten te voorkomen. Single gas detectoren kunnen dan een deel van je uitrusting zijn. Met een single gas detector signaleert het apparaat een bepaald gas en na detectie geeft het een signaal. Je kunt altijd de meetwaarde aflezen vanaf het scherm op het apparaat.

Verschillende soorten apparaten

Bij single gas detectoren heb je verschillende vormen. Je kunt een detector bestellen, die je permanent plaatst en aan een stuk door laat meten. Een apparaat kan het twee of drie jaar aan een stuk doen, dus dat scheelt tussentijds checken, batterijen vervangen en weer opnieuw plaatsen. Het apparaat is onderhoudsvrij, wat inhoudt dat je niet alleen geen batterijen hoeft te vervangen, maar het hoeft ook niet tussentijds gekalibreerd te worden. En omdat in omgevingen met gassen ook vaak water of vocht een rol speelt, is de gasdetector waterdicht. Dit scheelt weer een hoop moeite om voorzichtig met het apparaat om te gaan en je hoeft ook niet constant alert te zijn op vocht in je werkomgeving.

Kleine gasdetector

Er is ook een kleinere gasdetector op de markt, die gewoon in je hand past. Het handige van deze detector is, dat het niet permanent aan hoeft te zijn. Door de aan-en-uitknop of power button, zet je het wanneer nodig direct aan om de waarden te meten. Er is geen ingewikkelde procedure nodig om het apparaat werkend te krijgen en dit functioneert prima. Afhankelijk van hoe je het apparaat wilt gebruiken en welke manier van bevestigen je prefereert, zijn er diverse opties om veilig en zeker aan het werk te gaan. Maak de juiste afweging tussen single en multi gasdetectie, zodat je niet met meerdere apparaten tegelijk in de weer moet.