Bartomaud
Image default
Dienstverlening

De voordelen van goede LED-verlichting voor sportvelden

Een goed verlicht sportveld is essentieel voor een veilige en prettige speelervaring. Maar wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste verlichting? In deze tekst leest u alles over de belangrijkste kenmerken van LED-verlichting voor voetbalvelden én hoe LED Design Holland u hierbij kan adviseren en ontzorgen.

Welke stappen doorloopt men bij samenwerking met LED Design Holland?

Als u wilt samenwerken met LED Design Holland, doorloopt u drie fasen. In de eerste fase maakt u kennis met het bedrijf en heeft u een adviesgesprek. In deze fase kunt u uw wensen kenbaar maken en zal LED Design Holland u voorzien van specialistisch advies. In de tweede fase ontvangt u een geheel vrijblijvende offerte, desgewenst met lichtplan en een besparingscalculatie op stroom. In de derde fase zal de LED-installatie en montage worden uitgevoerd. Hierbij heeft u de keuze om de verlichting zelf te monteren of om ontzorgd te worden.

LED Design Holland biedt ruime expertise en vakmanschap. Als LED specialist is het bedrijf op de hoogte van branche specifieke eisen, Arbo-regelgeving en Europese normering. Bovendien biedt het bedrijf zakelijke LED-verlichting voor diverse branches, zoals de industrie, kantoren, retail, horeca, sportvelden en meer. LED-verlichting biedt een laag energieverbruik, een lange levensduur en optimale besparing. Als u vragen heeft over de juiste verlichting voor uw bedrijf, kunt u altijd contact opnemen met LED Design Holland.

Wat zijn belangrijke kenmerken van LED-verlichting voor voetbalvelden?

Bij het kiezen van LED-verlichting voor voetbalvelden zijn enkele cruciale aspecten van groot belang:

  • Hoge helderheid: De LED-lampen moeten een sterke lichtopbrengst hebben om het hele veld gelijkmatig te verlichten. Voor trainingsvelden moet de verlichtingssterkte minimaal 200 lux zijn, terwijl voor wedstrijdvelden 500 lux vereist is.
  • Gelijke verdeling van licht: De LED-lampen moeten zorgen voor een uniforme verspreiding van het licht over het speelveld, om donkere en lichte plekken te voorkomen en de spelers niet te verblinden.
  • Kleurtemperatuur: De kleurtemperatuur van de LED-lampen dient tussen de 4000K en 6000K te liggen. Dit zorgt voor een helder en natuurlijk licht, wat van groot belang is voor een accurate kleurweergave van de bal en de spelers.
  • Dimbaarheid: Het is essentieel dat de LED-lampen dimbaar zijn, zodat de verlichting kan worden aangepast aan de specifieke behoeften tijdens trainingen en wedstrijden.
  • Energie-efficiëntie: LED-lampen verbruiken tot wel 50% minder energie dan traditionele lampen. Hierdoor wordt niet alleen op de energiekosten bespaard, maar wordt ook de ecologische belasting verminderd.
  • Langere levensduur: In vergelijking met traditionele lampen hebben LED-lampen een veel langere levensduur, wat resulteert in minder onderhoud en vervanging van de lampen.

Bij de keuze van de LED-verlichting voor voetbalvelden is het verstandig om rekening te houden met bovenstaande factoren. LED Design Holland, een specialist op het gebied van LED-verlichting, biedt graag advies en kan een op maat gemaakt lichtplan kosteloos verzorgen.

Uw sportveld goed verlicht?

Als het gaat om een sportveld, is goede verlichting essentieel. Of het nu gaat om voetbal, tennis, hockey of een andere sport, goede sportveldverlichting zorgt voor een veilige en prettige speelervaring.

Ten eerste draagt goede verlichting bij aan de veiligheid. Spelers kunnen elkaar goed zien, waardoor de kans op botsingen en blessures afneemt. Ook kunnen ze de bal goed volgen, wat de kans op fouten verkleint.

Daarnaast zorgt goede verlichting voor een prettige speelervaring. Spelers kunnen beter hun omgeving waarnemen en hun spel verbeteren. Ook voor toeschouwers is het fijn om alles goed te kunnen zien.

Het is daarom belangrijk om te zorgen voor voldoende en kwalitatief goede verlichting op een sportveld. Dit kan bijvoorbeeld door middel van LED-verlichting. Hiermee wordt niet alleen gezorgd voor goede verlichting, maar ook voor een duurzame oplossing met een lange levensduur en energiebesparing.

https://www.leddesignholland.nl/