Bartomaud
Image default
Toerisme

Blankenberge

 

Blankenberge

 

 

Blankenberge is een stad in België, in de provincie West-Vlaanderen, gelegen aan de kust van de Noordzee. De bezienswaardigheden samen met de jachthaven (voormalige vissershaven) omvatten de pier. De kusttram kan alle Belgische steden langs de kust bereiken. Van juni tot augustus organiseert het strand een jaarlijks zandsculpturenfestival.

 

Attracties Blankenberge – wat te zien. Volledige gids voor iconische plaatsen
Blankenberge is de populairste stad in het westen van Vlaanderen. De kust van deze nederzetting wordt door de Noordzee gewassen. Nog een prachtig land waar toeristen van over de hele wereld komen ontspannen op de stranden. Tegenwoordig is toerisme namelijk de belangrijkste bedrijfstak geworden die de meeste winst oplevert. De lokale autoriteiten doen er alles aan om het de gasten van de stad comfortabel te maken om hun vakantie op hun prachtige plek door te brengen, en na thuiskomst blijven er veel positieve indrukken en emoties over.
Over de geschiedenis van Blankenberge is momenteel zeer weinig bekend. Desondanks begrijpt iedereen, na het bezoeken van de stad, hoe deze nederzetting is ontstaan ​​en welke inwoners het belangrijkste contingent van deze regio vormen. Aan het begin van de opkomst van deze stad bestond er een vissersnederzetting op de lokale gronden. In de negentiende eeuw begonnen bewoners van andere steden en landen hier echter te komen om te ontspannen aan de kust. In 1850 verscheen het eerste hotel. Inmiddels is de stad uitgegroeid tot een van de meest succesvolle resorts. En het aantal gasten groeit elk jaar.
De belangrijkste attractie van Blankenberge, waarvoor het de moeite waard is om naar deze stad te komen, is het lokale strand. Waarom is hij zo mooi? Het eerste dat het onderscheidt van andere vergelijkbare plaatsen is de lengte van drie kilometer, terwijl je aan de hele kust geen enkele boom zult vinden en hij is niet rijk aan vegetatie. Het is ongeveer driehonderdvijftig meter breed. Een ander kenmerk van het strand is de pier, die in 1933 door de lokale autoriteiten is aangelegd. De lengte is ook driehonderdvijftig meter. Copyright www.orangesmile.com
Als u op zoek bent naar rust en stilte, is er gewoon geen betere plek om te zijn. Hier vindt u alles wat u van een vakantie mag verwachten. Alleen meeuwen die boven de zee zweven, zullen de stilte doorbreken met hun kreet. Wandelend langs de kust kunt u genieten van het onvergetelijke aroma van de Noordzee, waarvan de geur anders is dan de gebruikelijke zee. En het uitzicht is onberispelijk. Als je aan de kust staat en in de verte kijkt, lijkt het alsof je zelf over eindeloze uitgestrektheid zweeft. In deze minuten worden alle zorgen en zorgen van het echte leven vergeten. En de ziel vindt de langverwachte vrede.
Na een bezoek aan het strand van Blankenberge, kunt u meteen waarderen hoe mooi het hier is, en tegelijkertijd is het erg handig om te ontspannen met kinderen. De hele kust is bedekt met warm zand. Koele zeegolven zullen je redden van de zwoele zomer. Voor het gemak zijn er kleedhokjes, waarvan er veel zijn. Voorheen waren dergelijke strandkamers alleen typisch voor Engelse vakantieoorden, maar later verschenen ze in Belgische resorts. Het is beter om hier vroeg te komen, omdat de vakantieperiode aan de Noordzeekust erg kort is. Maar ook in een koele tijd kunt u hier genieten van een prachtig uitzicht over het eindeloze zeeoppervlak.
Blankenberg organiseert het grootste festival waar ambachtslieden hun zandsculpturen presenteren. Het wordt gehouden van 15 juni tot 15 september. Sinds een maand werken de ambachtslieden aan hun kortstondige beelden om hun ongelooflijke meesterwerken van zand aan het publiek te presenteren. Dit evenement is zeker een bezoek waard. Je zult kunnen zien hoe in slechts dertig dagen hele gebouwen, kastelen, kerken, vele beroemde personages uit films, historische figuren naar je kijken alsof ze leven, uit het “grijp” -materiaal.
Elke bezoeker zal voor zichzelf het meest interessante beeld vinden, omdat veel kunstenaars meesterwerken maken van moderne onderwerpen. Zelfs kinderen zullen tussen de enorme majestueuze personages, prachtige en geliefde stripfiguren kunnen zien. Alle zandcreaties zijn compleet verschillend in vorm en hoogte. Soms reikt de sculptuur enkele meters omhoog en in de breedte.
Een ander hoogtepunt van de stad is het bloemencorso. Dit heldere en kleurrijke evenement vindt elk jaar plaats op de laatste zondag van augustus. Meer dan honderdduizend toeschouwers komen hier om naar het geweldige feest te kijken. Zelfs kinderen raken erg geïnteresseerd in het kijken naar de processie van bloemententoonstellingen. Voor elk platform dansen jonge dansgroepen. En een groot aantal dieren gemaakt van bloemen en stripfiguren passeren vreedzaam het publiek. Een onvergetelijk gezicht.
Je kunt Blankenberg bereiken vanuit de hoofdstad van België – Brussel. De handigste manier is per trein per trein, die dagelijks vertrekt. Dergelijke routes worden regelmatig gemaakt met een interval van een uur. De reis per trein duurt ongeveer anderhalf uur. Bij het kiezen van een busrit duurt de hele reis wat tijd en duurt het slechts een half uur. Het hangt allemaal af van de weersomstandigheden, misschien een beetje meer. Als u een auto als transportmiddel kiest, wees dan bereid om slechts een uur op de weg door te brengen.

 

 

 

Blankenberge

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html