Bartomaud
Image default
E-Books

Waar let je op als je een e-reader wil kopen?

Waar je vroeger nog boekenkasten vol met boeken in huis had, is dit tegenwoordig niet meer zo. Dit is vervangen door de e-reader. Op dit handige apparaat kan je enorm veel boeken kwijt. Op sommige e-readers kun je zelfs meer dan 30.000 boeken op zetten. Hier kan natuurlijk een boekenkast in huis niet meer tegenop. Er zijn veel soorten e-readers in omloop. Je kan een e-reader kopen in verschillende soorten en maten. In dit artikel bekijken we waar je allemaal op moet letten als je dit apparaat zelf wil kopen.

De schermgrootte van de e-reader

Eigenlijk is dit meteen het belangrijkste punt waar je op moet letten. De meeste e-readers hebben een schermgrootte tussen 6 en 8 inch, maar er zijn ook e-readers met een groter scherm, zoals 9 of zelfs 10 inch. Elk formaat heet zijn eigen voordelen en nadelen. Een groter scherm leest misschien weer prettiger. Al helemaal als je graag afbeeldingen en strips bekijkt op het scherm. Het nadeel is dat je het wat minder makkelijk meeneemt en dat het niet echt fijn in de hand vasthouden is. Wij raden dan ook aan om een tussenmaat te kiezen van tussen de 6 en 8 inch.

Opslagcapaciteit: hoeveel boeken kan je kwijt?

Een ander punt waar je rekening mee moet houden is de maximale opslagcapaciteit. In de specificaties wordt dit aangegeven in GB. Er zijn diverse soorten e-readers beschikbaar. Gangbaar geheugen is 4, 8 of 16 GB. Soms zie je ook dat de fabrikant van hetzelfde model meerdere geheugenformaten heeft. In deze tabel bekijk je precies hoeveel boeken je per GB op kan slaan. Zo zie je meteen dat het eigenlijk niet nodig is om megaveel geheugen te hebben. Je gaat echt geen tienduizenden boeken tegelijk opslaan op een e-reader!

Welk merk moet je kiezen

Er zijn veel verschillende merken e-readers. Bekende merken zijn onder andere: Amazon Kindle, Kobo, PocketBook en Tolino. Amazon Kindle is erg populair in Amerika en veel Engelstalige landen, maar wint ook in Duitsland aan terrein. Kobo biedt ook een grote selectie van e-readers, en is vooral populair in Europa. PocketBook en Tolino zijn minder bekend, maar hebben ook een aantal hoogwaardige e-readers in het assortiment zitten.

https://boekendief.nl/