Bartomaud
Image default
Dienstverlening

Kartonnen dozen op maat

Bij de Dozenhal in Ede is het mogelijk om kartonnen dozen op maat te laten maken. Wanneer de verpakkingsmaterialen volledig op maat worden gemaakt, wordt er gebruik gemaakt van nieuwe golfkarton. Het op maat laten maken van de verpakkingsmaterialen kan al vanaf 50 stuks bij de Dozenhal en hierbij krijgt men ook direct een gratis bezorging. Dit hoeven overigens geen standaard verpakkingsmaterialen te zijn. Men kan ook de voorkeur geven aan bijvoorbeeld vouwdozen, postdozen of een wikkeldoos. Vaak is het nodig om door te geven welke maten hiervoor nodig zijn en welke kwaliteit men verwacht van het karton van de materialen. 

Het bedrukken van kartonnen dozen

Wanneer men kiest om kartonnen dozen op maat te laten maken bij bijvoorbeeld de Dozenhal, is er ook direct een optie om de materialen nog persoonlijker te maken door deze te laten bedrukken. Kleuren die beschikbaar zijn zowel in zwart- en grijstinten maar ook volledig in kleur. Dit wordt gedaan door een grootformaat printer, namelijk de inkjetprinter. Deze inkjetprinter maakt het mogelijk om gebruik te maken van diverse drukmethodes en maakt het ook nog eens mogelijk om in grote oplagen te printen. De verpakkingsmaterialen kunnen worden bedrukt met een logo van een bedrijf, een slogan of andere tekst, of een bedrijfsnaam. Het bedrukken van dozen met een logo, slogan of bedrijfsnaam wordt vaak gebruikt voor offline en mond-tot-mond reclame. Door de offline en mond-tot-mond reclame kan men meer naamsbekendheid creëren voor het bedrijf. Hierbij geldt: hoe vaker je een naam of logo ziet, hoe sneller men het onthoudt en ook zal aanraden aan familie, vrienden en kennissen. 

Werkwijze doos op maat laten maken

Om een doos op maat te laten maken bij bijvoorbeeld de Dozenhal wordt eerst de vraag gesteld wat voor type doos de klant wil. Hierbij kan de klant kiezen tussen golfkartonplaat maat 0110, een vouwdoos 0201, een fefco 0203, de wikkeldoos 0409, de postdoos 0427 of de vakverdeling 0933. De klant kan vervolgens het gewenste formaat van de materialen doorgeven en het aantal dat hij of zij graag wil. Tot slot kan de klant kiezen voor de golfkwaliteit, waarbij de keuze ligt tussen 3, 4, 4.5 en 7 millimeter.