Bartomaud
Image default
Dienstverlening

Grafmonument voor je vader of moeder

Als je een ouder verliest, kan dat een zware dobber zijn. Soms is het afscheid plots en onverwachts. Het kan ook zijn dat het er al lang aan zat te komen. Vaak is dan toch het overlijden dan nog onverwachts. Een afscheid van een ouders kan moeilijk om te accepteren zijn.

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/

 

Daarbij komt dan ook nog dat u van alles rondom het overlijden en de uitvaart moet regelen. Een mooie uitvaart en later een prachtig grafmonument kan een kleine troost zijn waarbij mooie en dierbare herinneringen en gevoelens expressie  krijgen.

Grafmonument voor ouders

Beiden kunnen troost bieden en expressie geven aan mooie en dierbare herinneringen en gevoelens. Een mooie en persoonlijke herinneringsplek helpen bij de verwerking van verdriet en rouw. Een persoonlijk grafmonument voor ouders creëert een plek op de begraafplaats waar het geen straf is om heen te gaan. Een mooi graf nodigt eerder uit om regelmatig heen te gaan dan een naargeestige plek. Via deze blog vertel ik graag over wat de mogelijkheden allemaal zijn en hoe een ontwerp voor een persoonlijk grafmonument tot stand komt.

 

Een fijne herinneringsplek

Als je geliefde dierbare overgaat brengt dat meestal gevoelens en herinneringen met zich mee. Het verliezen van je vader of moeder ligt extra gevoelig. Niemand was ooit zo betrokken bij je als je ouders. Het gedwongen en onherroepelijke kan ook gemengde gevoelens en herinneringen oproepen die je een plek zult moeten geven. Confronterend is ook het besef dat jouw generatie na het overlijden van je ouders de volgende is. Een respectvolle herinneringsplek die jouw ouders eert kan je helpen vrede te krijgen met de nieuw ontstane situatie

Dankzij de jarenlange ervaring als grafkunstenaar weet ik hoe vorm te geven aan een grafmonument dat respectvol en persoonlijk is. Dat op passende de aspecten die jouw ouders kenmerkten uitdrukt. Zodat je, wanneer je het graf van je ouders bezoekt, je als het ware weer een beetje thuiskomt.  

Ontwerp van een grafmonument

Het ontwerpen van een gedenkteken of grafmonument doe ik altijd in samenspraak met de nabestaanden. Samen onderzoeken we wat het mooist bij je vader of moeder zou passen. Ik sta open voor alle ideeën, suggesties en wensen. Ik neem de nabestaande mee in het hele proces van eerste schetsen, tekeningen en modellen tot aan de gezamenlijke plaatsing van het grafmonument.

Hoe begint het?

Het begint allemaal met een vrijblijvend gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee.  Ik hoor graag wat je wilt delen in de vorm van verhalen, foto’s en herinneringen. Deze  zijn voor mij essentieel om een persoonlijk ontwerp voor het  grafmonument te maken. Een detail kan al typerend zijn voor iemand en toegepast worden in een grafmonument. In het vrijblijvende kennismakingsgesprek onderzoeken we samen of ik de juiste persoon ben om het ontwerp voor het graf voor je vader of moeder te mogen maken. Deze kennismaking legt de basis voor de samenwerking en om die reden neem ik daar ruim tijd voor. Pas als we beiden het gevoel hebben dat er een klik is en dat ik de aangewezen persoon ben die het monument kan maken, ga ik aan de slag.

 

 Fotoboekje van het grafmonument

Het creëren van een persoonlijk en uniek grafmonument op maat doe ik in kleine stapjes. Tijdens iedere fase stuur ik foto’s en video’s van de stand van zaken en hebben we contact of alles naar wens gaat. Ik zorg er voor dat je voorturend op de hoogte gehouden wordt van de laatste stand van zaken. 

Iedere fase van het ontwerp en uitvoeringsproces leg ik vast in foto’s en teksten. Na afloop verzamel ik die in een persoonlijk fotoboekje met daarin teksten, tekeningen, schetsen en natuurlijk foto’s. Zodat je een prachtig overzicht hebt van hoe het persoonlijke grafmonument voor je vader of moeder tot stand is gekomen. Na het plaatsen van het monument ontvang je dit unieke fotoboekje.

 

Meer weten over een grafmonument voor je ouders?

Wil je meer informatie over het laten maken van een ontwerp voor een grafmonument voor je ouders? Of wil je eens vrijblijvend hierover van gedachten met me wisselen? Bel dan gerust 06 49 35 13 38 of mail naar info@memorabel.nl. Graag hoor ik van je.

Dit artikel wordt u aangeboden door Memorabel Grafmonumenten en Grafkunst

Jeroen Stok grafkunstenaar

Dit blogartikel is van Jeroen Stok die werkt als grafkunstenaar.  Hij is opgeleid tot beeldhouwer die vooral met metaal werkt.  Behalve exclusieve grafkunst creërt Jeroen ook “gewone kunstbeelden” en maakt hij kunst in opdracht. De metalen sculpturen die Jeroen maakt kenmerken zich als gestileerd en eigentijds met een opvallend licht karakter. De combinatie van RVS met glas werkt goed om deze heldere uitstraling te versterken.

Grafmonumenten ontwerpen is een andere artistieke activiteit dan het creëren van gewone sculpturen. In samenspraak met nabestaanden een persoonlijk grafmonument maken is een deel van het dagelijkse artistieke werk. Jeroen is dankbaar dat dit mooie werk van unieke creaties voor nabestaanden veel emotionele betekenis heeft en helpt in het rouwproces

 

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/