Bartomaud
Image default
Onderwijs

Workshops dansen, je schoolt wint erbij!

Dansworkshops op school, dansen is werken!

Dansen is plezier maken, genieten, je uitleven en samen fijne momenten beleven. Maar een dans workshop heeft nog een extra dimensie. Een workshop is echt wel werken. Het is werken aan vaardigheden, maar ook aan zichzelf. Een workshop dansen in school komt neer op: het aanleren van danspassen, expressietechnieken, maar ook zichzelf ontdekken, zichzelf in vraag stellen, ontdekken wat je zelf graag doet aan dansen. Voor leerlingen is dit een enorm leermoment. Docenten van workshops zijn echte experten in het naar boven brengen van talenten. Anderzijds beleven kinderen bewust zichzelf en leren ook anderen op een andere manier kennen. Dit leermoment is altijd uniek, voor elk kind maar ook voor je leraars en voor jezelf.

Dansworkshops, een win-winsituatie

Na elke dans workshop zijn kinderen altijd zeer tevreden. Ze hebben weer eens hun beste kant mogen tonen, binnen hun eigen leefwereld. Ze hebben wat geleerd en gaan tevreden naar huis. Maar ook voor jou als leraar of schoolhoofd, zijn workshops altijd een openbaring. Je ziet een kant van de kinderen die je normaal in de klasjes niet ziet. Het is verbluffend hoe kinderen met dansen omgaan. Ze kruipen als het ware in de huid van hun favoriete popster, ze gaan balletfiguren doen die ze op tv hebben gezien of ze gaan gewoon uit de bol op hiphop en streetdance. En waarschijnlijk ben jij niet de enige die verbaasd is over hun kunnen. Ook de andere docenten, hun vriendjes of hun ouders zien plots een ander kind. Kort gezegd: het resultaat van dansworkshops is zeer verrijkend, voor iedereen!

Dansworkshops op je school, aandacht voor kunst en cultuur

Het effect van het organiseren van dansworkshops in je school mag je niet onderschatten. Het nieuws gaat snel de wereld in dat er in jouw school gedanst wordt. Als schoolhoofd is het een pluspunt om te kunnen zeggen dat er regelmatig dans- en andere workshops in jouw school gegeven wordt. Het toont dat er ruimte is voor kunst en cultuur. Wie zou niet graag op een dergelijke school zitten? Door een kleine investering, het organiseren van kunst- en cultuurworkshops, breng je je school gegarandeerd naar een hoger niveau.

https://grotebroer.com