Bartomaud
Image default
Muziek

Wil je een feestband boeken?

Heb je een feestje te vieren? Daar hoort natuurlijk een feestband bij! Of het nu gaat om een verjaardag, bruiloft, jubileum of afstuderen, je wilt natuurlijk een goede sfeer op je feest zodat iedereen het naar zijn zin heeft. Live-muziek is dan ook onmisbaar. De juiste feestband zal iedereen op de dansvloer krijgen en jouw feest onvergetelijk maken. 

Een feestband onderscheid zich van andere bands doordat er vaak verschillende blazers in de band zitten. Dit zijn meestal saxofonisten en trompettisten die zorgen voor een unieke sound. Maar ook klarinettisten en fluitisten maken soms onderdeel uit van een feestband. Daarnaast bestaat de band natuurlijk uit gitaristen, een drummer, een percussionist, een toetsenist en een zanger en/of zangeres. 

Om de juiste feestband voor jouw feest te vinden, is het belangrijk om verschillende bands te bekijken. Dit kan gemakkelijk op internet. De meeste bands hebben videomateriaal van verschillende optredens online staan, zodat je een indruk krijgt van de band en hun repertoire. Past hun muziekstijl wel bij wat jij zoekt? Dit kun je overleggen met de feestband zelf. Vaak spelen zij verschillende stijlen en passen zij hun setlist aan per evenement. Houden jullie dus erg van een bepaalde muziekstijl of heb je een speciaal nummer dat je heel graag wilt horen? Dan zorgt de band dat ze dat nummer voor je spelen!

Combinatie met dj

Een feestband wordt vaak gecombineerd met een dj, zodat de band even pauze kan nemen en de dj de muziek even overneemt. Dit geeft niet alleen een goede afwisseling in de muziekstijlen en sfeer op het feest, het geeft ook de band even tijd om op adem te komen zodat ze na een korte pauze weer vol energie het podium opkunnen. Hoelang de band speelt en de samenwerking met de dj wordt vooraf allemaal besproken, zodat jij heel de avond de muziek hoort die jij wilt en iedereen weet wat er gaat gebeuren.