Bartomaud
Gezondheid

Waarom je voor een ortho op de tandartspraktijk in Breda kiest

Wanneer je naar de orthodontist moet kun je ervoor kiezen om naar een orthodontist te gaan met een eigen praktijk. Maar je kunt ook kiezen voor een professional die is aangesloten bij een tandartspraktijk in Breda. In veel gevallen is het handiger om hiervoor te kiezen. Waarom? Je leest er alles over in dit artikel.

Een multi-disciplinaire praktijk heeft de voorkeur

Een tandartspraktijk in Breda met meerdere professionals heet ook wel een multi-disciplinaire praktijk. Dat betekent dat je hier niet alleen terecht kunt voor tandartsbehandelingen maar ook voor de ortho in Breda. Zo sla je meteen twee vliegen in één klap en kun je voor alle tandartsbehandelingen bij dezelfde praktijk in Breda terecht. Dat is niet alleen handig voor de bezoekjes aan de tandarts maar ook voor de administratie en communicatie met de praktijk is dit een stuk makkelijker.

Welke specialismen wil je nog meer bij je tandartspraktijk?

Bij de juiste tandartspraktijk in Breda kun je overigens niet alleen terecht voor orthodontie en reguliere tandartsbehandelingen. Er is vaak ook een mondhygiënist aanwezig voor het schoonmaken van je gebit en het, in opdracht van de tandarts vullen van gaatjes en andere handelingen.

De meest orthodontiebehandelingen worden overigens uitgevoerd bij jongeren. Als volwassene is het ook mogelijk om een beugel te nemen maar dit is vaak wel een stuk onpraktischer wanneer je bijvoorbeeld een baan hebt of zorg draagt voor de kinderen. Ga daarom op zoek naar een praktijk die de beugel van Invisalign aanbiedt. Deze beugel is doorzichtig waardoor je hem de hele dag kunt dragen zonder op te vallen. Daarnaast is de beugel uitneembaar zodat je normaal kunt eten, je tanden poetsen of een presentatie op je werk kunt houden. Tot slot is de behandelduur van Invisalign vaak een stuk korter. Hou er wel rekening mee dat deze behandeling vrijwel nooit word vergoed door je verzekering.