Bartomaud
Image default
Electronica en Computers

Voordelen van een camerabeveiligingssysteem

In de wereld van huisbeveiligingssystemen was het vroeger zo dat een inbraakalarm voldoende was om de meeste gezinnen en hun eigendommen te beschermen. Echter, met de vooruitgang van de technologie op elk niveau van het leven, sommige huiseigenaren willen een nog hoger niveau van veiligheid voor hun gezin en eigendommen. Camerabeveiligingssystemen voor thuisgebruik bieden een completere kijk op thuisbeveiliging door verschillende beveiligingsniveaus mogelijk te maken die een traditioneel alarm een huiseigenaar misschien niet kan bieden.

Voordelen van een camerabeveiligingssysteem

In vergelijking met alarmsystemen bieden camerabeveiligingssystemen voor thuis een breder scala aan beveiligingsopties. Een van de grootste voordelen van videobewaking is de mogelijkheid om indringers of dieven te identificeren en te betrappen vanwege de visuele registratie van hun illegale aanwezigheid. Sommige camerasystemen voor woningen en bedrijven hebben zelfs onbedoeld buren of vreemden geholpen die in een gevaarlijke situatie terecht waren gekomen, omdat zij de activiteit in een groter gebied konden volgen. U kunt niet alleen uzelf een dienst bewijzen, maar ook anderen helpen beschermen.

Bovendien sturen de meeste camerasystemen op basis van beweging onmiddellijk een waarschuwing wanneer ongeoorloofde beweging wordt waargenomen. Dit kan zelfs zijn wanneer iemand uw huis of eigendom nadert, niet alleen tijdens of na een inbraak in de woning. Camerasystemen voor thuisgebruik zijn complexer dan alarmsystemen en daarom doorgaans veiliger. Terwijl een alarm door een inbreker kan worden uitgeschakeld, is een volledig camerasysteem veel minder detecteerbaar en veel moeilijker te “ontsnappen”.

Soorten camerabeveiligingssystemen

Er zijn verschillende soorten camera’s (naar vorm en functie) en ook verschillende soorten systemen. Een van de populairste camerasystemen blijft een hard bedraad camerasysteem, dat gebruik maakt van coaxkabel om de video over te brengen tussen de camera en de digitale videorecorder. Wanneer u een Siamese coaxkabel gebruikt, kunt u de video en de stroom in één enkele kabel overbrengen.

Andere soorten camera’s zijn IP- of netwerkcamera’s die een volledig digitale oplossing bieden voor het opnemen van uw video. Netwerk- of IP-camera’s voeden live video via de Ethernet-kabel en bieden hogere resoluties dan traditionele coaxcamera’s. Dummy camera’s hoewel gebruikt worden niet aanbevolen omdat of beide juridische redenen en echt bieden geen extra veiligheid. Bullet camera’s zijn de meest voorkomende camerastijl gebruikt voor thuisbewaking, gemakkelijk gemonteerd binnen en buiten, met variërende view scopes en infrarood opties. Koepelcamera’s zijn iets discreter en kunnen aan het plafond of aan de muur worden bevestigd voor extra beveiliging van de ruimte.

Kenmerken voor uw camerabeveiligingssysteem voor thuis

Na het algemene type camera en systeem dat u kiest, moet u ook nog de functionele kenmerken selecteren. De meeste camerabeveiligingssystemen voor thuisgebruik omvatten opties zoals:

– Nachtzicht Instelling: bekijkbare opnames zodat uw beveiligingssysteem zijn werk kan doen, of het nu midden in de nacht is, tijdens storm of sneeuwstormen of op een zonnige dag.
– Weergave op afstand: Bekijk via internet de beelden van uw systeem op laptops of PDA-apparaten terwijl u aan het werk, op vakantie of anderszins buitenshuis bent.
– Mobiele waarschuwingen: Sommige systemen kunnen worden ingesteld om u per e-mail of mobiele telefoon te waarschuwen dat het systeem ongeoorloofde beweging op uw eigendom heeft gedetecteerd.
– Compacte opnamen: a) Beweging: Sommige camera’s nemen alleen op wanneer er beweging wordt gedetecteerd, in plaats van constant, waardoor er opnameruimte wordt bespaard en de opnametijd korter wordt doordat er alleen “iets gebeurt”.
– Automatisch recyclen: Het systeem neemt op over de oudste beschikbare segmenten om de opslagbehoefte te minimaliseren.

https://www.securitythuis.nl/