Bartomaud
Image default
Woning en Tuin

Vloerkleden uitkiezen

Het uitkiezen van een vloerkleden is bepalend voor de sfeer die je creëert in je huis. De vloer is een deel van de kamer die na de muren het meeste opvallen, aangezien je meestal tegen de muren aankijkt en meer geneigd bent om naar beneden te kijken dan omhoog te kijken. Om ervoor te zorgen dat je het juiste vloerkleed voor je kamer uitkiest, is het belangrijk om je even in te lezen in de verschillende soorten vloerkleden die er zijn. 

 

Het eerste wat je doet is de grootte van je vloerkleed bepalen. Dit is wat moeilijker om te doen dan bij ander meubilair, omdat een vloerkleed zeker niet de hele vloer hoeft te bedekken. Een vloerkleed speelt nog andere rollen naast een bedekking voor de vloer. Als je meubels hebt die wat verder van elkaar verwijderd staan, dan kan je die meubels dichter bij elkaar halen door een vloerkleed te gebruiken dat onder alle meubels past. Om er zeker van te zijn dat je vloerkleed de juiste grootte heeft, kan je de randen van het tapijt met tape afzetten in je kamer om te bepalen of de grootte inderdaad juist is. Bij de grootte van het vloerkleed moet je ook denken aan de vorm van het vloerkleed. Een vloerkleed rond geeft een veel speelser atmosfeer aan de kamer dan een rechthoekig vloerkleed.

 

Vervolgens kan je de kleur van je vloerkleed bepalen. Waar je altijd rekening mee moet houden is het kleurenpatroon dat je al hebt vastgesteld voor je kamer en je huis. Als je dat hebt vastgesteld, dan kan je kiezen voor een vloerkleed dat contrasteert met dat kleurenpatroon of juist complementair is.

 

Ten slotte kan je kiezen tussen meerdere materialen waar je vloerkleed uit bestaat. Wollen vloerkleden isoleren bijzonder goed en zijn zeer zacht. Wel is het vaak zo dat wollen vloerkleden pluizen. Katoenen vloerkleden zijn kleden die zeer goedkoop en voor prima kwaliteit te verkrijgen zijn. Het nadeel is dat ze relatief snel verkleuren en veel vocht opnemen. Vloerkleden van kunststof zijn er nu ook steeds meer. Afhankelijk van de soort kunststof geeft het vloerkleed verschillende eigenschappen, maar over het algemeen zijn alle vloerkleden van kunststof relatief goedkoop.

 

https://www.nouvez.nl/