Bartomaud
Image default
Verbouwen

Verschillen tussen PU of EPDM lijm

 

Bij Meiboom.eu hebben ze alvast verschillende soorten contactlijm, alsook hebben ze al het materiaal dat je nodig hebt om je werken tot een goed einde te brengen. Afhankelijk van het materiaal waarmee je werkt, kan je kiezen voor een andere contactlijm. Deze contactlijmen zijn dus speciaal ontwikkeld voor een optimale werking bij het gekozen materiaal. Het kan ook handig zijn om de citrus cleaner aan te schaffen, zo kan je eventuele foutjes corrigeren. 

Er bestaan verschillende soorten lijmen voor EPDM. Er bestaan contactlijmen en PU-lijmen. Voor de naakte EPDM kan je best voor de contactlijm gaan. Bij contactlijm ligt de dakbedekking.direct vast en kan het dus niet meer loskomen als er een wind opsteekt. Echter moet de EPDM dan ook direct op de goede plaats liggen, aangezien je hem nadien niet meer kan verplaatsen. Voor naakte EPDM kan je geen PU-lijm gebruiken. De PU-lijm is meer geschikt voor EPDM met een vlieslaag. Hiervoor is ook iets minder expertise vereist, maar de lijm komt dan ook weer iets sneller los. 

EPDM lijm is lijm die gebruikt wordt voor het bevestigen van je dakbedekking. EPDM lijm is zeer krachtig, maar er bestaan verschillende soorten van EPDM (dakbedekking). Er bestaat naakte EPDM die voor een veel ruimer aantal toepassingen gebruikt kan worden, maar er bestaat ook EPDM met een vlieslaag. Aangezien de folie hierbij een beperkte oppervlakte heeft, zal je na afloop veel meer naden in je dakbedekking hebben. Vandaar dat de naakte EPDM in dat opzicht beter is. 
Naast het bevestigen van EPDM, heeft contactlijm nog vele andere toepassingen. Contactlijm is zeer efficiënt bij het aan elkaar kleven van ook andere zaken op en rond het huis. 

Bij interesse in contactlijm van Meiboom kan je eerst en vooral al wat informatie aanvragen, een offerte aanvragen, of zelfs een demo aanvragen. Zo weet je precies hoe je met hun producten dient te werken. 
Dankzij de directe samenwerking tussen Meiboom.en de fabrikant, hebben ze zeer kwalitatieve producten op de markt gezet, die nu ook voor jou beschikbaar zijn tegen een zeer competitieve prijs.

 

 

https://www.meiboom.eu/