Bartomaud
Image default
Verbouwen

Verhuizen in Brabant? Met deze tips gaat het een stuk makkelijker!

Ga je verhuizen naar of binnen de mooie provincie Noord-Brabant? Leuk! Verhuizen naar een nieuwe omgeving voelt als een frisse start met nieuwe ervaringen. Maar wel eerst nog even de verhuizing regelen. Bij een verhuizing heb je een hoop te regelen. Je komt er pas bij het inpakken achter hoeveel spullen je hebt! En dan hebben we het nog niet eens over het transport van je inboedel, eventueel klussen in je nieuwe huis of het opleveren van je oude woning. Gelukkig kom je met de tips uit dit artikel niet voor verrassingen te staan en organiseer je een soepele, stressvrije verhuizing.

Organiseer je spullen tijdens het inpakken

Je begint met het leeg maken van de kamers die je het minste gebruikt. Schrijf op de verhuisdozen om welke kamer het gaat zodat je de spullen in je nieuwe woning makkelijk terug kunt vinden. Wanneer je een verhuisbedrijf inzet, en eventueel opslag in Roosendaal of elders in de regio, kunnen de verhuizers rekening houden met de indeling bij het in- en uitladen van je spullen.

Pak grote meubels goed in

Meubels hebben vaak een gevoelige laklaag waar makkelijk krassen op kunnen komen. Bij transport en bij het in de opslag zetten van je inboedel is de kans het grootst dat meubels beschadigen. Pak ze daarom thuis al goed in met noppenfolie en (duct)tape. Gebruik bij het inladen van de verhuiswagen een verhuisdeken om zo je meubels in de laadruimte te trekken, zonder kans op schade. Gebruik bij het opslaan van je spullen een opslagdeken om gevoelige meubels te beschermen tegen stof.

Werk slimmer, niet harder!

Meubels zijn zwaar! Pas dus op je rug en gebruik hulpmiddelen zoals een hondje om ze te vervoeren. Een hondje is een houten plank met zwenkwielen waarmee je meubels en andere zware spullen kunt rollen in plaats van tillen. Heb je zware spullen op de bovenverdieping staan? Ga dan op zoek naar een verhuisbedrijf met een verhuislift. Dat is niet alleen makkelijker maar je voorkomt ook dat je muren of kozijnen beschadigt.