Bartomaud
Image default
Woningen

Unieke toevoegingen om aan een woonkamer te geven

Tegenwoordig is er nogal veel wat op elkaar lijkt en zodra het tijd is om de woonkamer in te richten, wil je niet al hetgeen wat andere hebben. Dat is volkomen te begrijpen en vandaar dat je wellicht wat hebt aan deze tips. 

Cinewall

Het klinkt al erg bijzonder en dat is het ook. Een cinewall is eigenlijk een speciale televisiewand. De muur wordt uitgebouwd en hier kun je de tv plaatsen. Als combinatie wordt er vaak nog gekozen om er een haard of soundbox bij te plaatsen. Je krijgt zo je eigen thuisbioscoop ervaring en vandaar ook de naam. Het is nogal wat werk, maar je ziet het steeds vaker terugkomen. Doordat een cinewall zo verschillend kan zijn, is er voor iedereens smaak wel wat te maken. 

Open haard

Mocht je niet geïnteresseerd zijn in een complete cinewall, maar wil je er wel wat aspecten van terug laten komen, kun je ook kiezen voor een aparte open haard. Er zijn namelijk weinig woningen waar deze nog te zien zijn. Buiten dat een haard zorgt dat het warm wordt, ziet het er ook nog eens prachtig uit. Het brengt je toch weer even terug in de tijd en dat maakt het zeker uniek. 

Eigen bar

Het klinkt misschien heel over de top, maar dat hoeft helemaal niet. Het is nogal saai om alle heerlijke wijn en andere dranken in een kast te laten liggen als je er ook iets moois voor kan creëren. Online valt er genoeg te vinden. Je kunt het net zo klein of groot maken als je zelf wilt. Buiten dat valt het ook nog eens lekker op als je de woonkamer binnen komt. Het kan dus een mooie toevoeging zijn op de rest.  

Bijzondere muren

De muren zijn iets wat ook meteen te zien is en opvalt. Je hoeft niet alle wanden dezelfde kleur te geven. Je kunt prima mixen tussen verschillende texturen en materialen. Zo kun je bijvoorbeeld twee muren verven en de andere behangen. Ook kun je ervoor kiezen om van één want een betonnen muur te maken. Je zult zien dat het voor genoeg verschil zal zorgen en zo kun jij lekker lang blijven genieten van de woonkamer.