Bartomaud
Image default
Alarmsysteem

Smart Home Technologie: Veilig ouder worden

Smart Home Technologie: Veilig ouder worden

Volgens het Nederlandse Pensioenfonds heeft 87 procent van de volwassenen van 65 jaar of ouder willen blijven in hun huidige huis en gemeenschap als ze ouder worden. Onder mensen van 50 tot 64 jaar wil 71 procent van de mensen op hun oude dag oud worden.

Naarmate de babyboomers generatie ouder wordt, zal het opnieuw definiëren wat het betekent om een ​​bejaarde te zijn. Babyboomers omarmen onafhankelijkheid, competitie en activiteit en zijn een van de snelstgroeiende demografieën van technische consumenten.

Deze generatie staat steeds meer open voor de smartphone vanwege de onbeperkte connectiviteit en toegang tot informatie. Volgens Pew Research Center beschreef 82% van de senioren die een smartphone in eigendom hadden hun telefoon als vrijstaand.

Omdat smart home-apparaten de reguliere markt betreden, zullen babyboomers de nieuwe technologie waarschijnlijk verwelkomen vanwege het gemak, de veiligheid en de mogelijkheden voor meer vrijheid.

3 redenen om met pensioen te gaan in een Smart Home

Als u of uw geliefde nog steeds in staat is om thuis te wonen, maar bezorgd bent om de 24-uursveiligheid, kan slimme huistechnologie een haalbare oplossing zijn voor uw gezin.

Vereenvoudig elementaire huishoudelijke taken. Voor senioren die al gewend zijn om hun smartphones te gebruiken, biedt de slimme mobiele thuis-app nieuwe mogelijkheden voor gemak en thuisbeheer. Ouders kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk apparaten of verlichting uitschakelen als ze zich op hun gemak voelen op de bank of het huis verlaten. Of pas de thermostaat aan en sluit het huis met één druk op de knop. Het is niet nodig om nog een keer de trap af te gaan. Als u vergeetachtig bent, kunt u ook vooraf instellingen instellen om uw huis gedurende de dag aan te passen.

Blijf in contact met familie. Neem zorgverleners of familieleden op in uw slimme thuisbeveiligingsnetwerk, zodat degenen die voor u zorgen op afstand kunnen inchecken op elk gewenst moment via de videofeeds van uw huis. U kunt ook uw systeem programmeren om toegangscontrole toe te staan ​​aan bepaalde personen, zodat familieleden en geliefden meteen thuis kunnen komen. Als u bijvoorbeeld een middagdutje neemt en uw gezinsleden u niet telefonisch kunnen bereiken, kunnen zij inchecken om te controleren of u op sluimerstand zit, in plaats van u zorgen te maken of u veilig bent.

Waarschuwingen toestaan ​​om u op het goede spoor te houden. In het geval dat een brand- of beveiligingsalarm afgaat bij u thuis, kunnen zowel u als uw zorgverleners onmiddellijk meldingen ontvangen. Bovendien kunnen sensoren overal in uw huis worden gebruikt om waarschuwingen door te geven aan zorgverleners die hen op de hoogte houden van dagelijkse taken, zoals het nemen van essentiële middelen.

Smart Home-technologie heeft het potentieel om jaren van onafhankelijkheid, gemak en gemoedsrust toe te voegen aan onthechte babyboomers en hun geliefden.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-den-haag