Bartomaud
Image default
Auto’s en Motoren

Kies voor operational lease

Een veelgebruikte voorwerp dat geleased wordt is een auto en deze kun je dan ook leasen door middel van operational lease. Bij deze manier van bedrijfsauto leasen word je zelf geen eigenaar van de auto tijdens de leaseperiode maar is degene die het krediet verstrekt de eigenaar.

Keuze tussen netto en full operational lease

Er bestaan verschillende vormen van lease maar operational leasen wordt met name gebruikt als het om auto’s gaat. Als je kiest voor leasen heb je daarbij twee mogelijkheden: netto operational of full lease. In het geval van netto operational leasen huur je feitelijk de auto en betaal je daar iedere maand een vast bedrag voor. De auto wordt niet je eigendom tijdens de leaseperiode maar kan aan het einde daarvan wel door jezelf overgenomen worden zodat jij de eigenaar bent.

Voordelen van full leasen contract

Wil je zelf geen eigenaar worden van het voertuig dat je leaset? Dan is full operational leasen ook een goede optie. In dat geval blijft de kredietverstrekker eigenaar van de wagen en betaal jij iedere maand een van tevoren vastgesteld bedrag om gebruik te mogen maken van de auto. De verstrekker van het leasecontract is echter verantwoordelijk voor alle kosten die er aan de auto komen. Of deze nu veroorzaakt worden door schade, voor onderhoud of reparatie of dat het bijvoorbeeld kosten zijn voor de verzekering of afschrijving maakt niet uit. Deze zijn allemaal voor degene waarvan je de auto leaset.

Nadelen van full leasen

Voordeel van full operational leasen is dat je altijd precies weet waar je financieel aan toe bent. Je betaalt iedere maand hetzelfde bedrag, ongeacht of er wat met je auto is of niet. Bijkomend nadeel is dat je nooit eigenaar kunt worden van het voertuig, hetgeen bij netto operational leasen wel mogelijk is.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/