Bartomaud
Image default
Meubels

Een prettige werksfeer op kantoor: zo krijg je het voor elkaar

Om veel werk te kunnen verzetten is het belangrijk dat de werkomgeving op kantoor comfortabel is. Of het nou gaat om je kantoor aan huis of je werkplek elders: met deze tips kun je de werkomgeving op kantoor verbeteren.

Fijne akoestiek

In grote kantoorpanden heeft geluid vaak vrij spel, waardoor een vervelende galm kan ontstaan. Voor sommige mensen zorgt dit voor heel nare hoofdpijn. De galm op kantoor kun je op een aantal manieren verminderen. Je kunt bijvoorbeeld akupanelen online kopen. Daarnaast helpt het ook om de ruimte wat voller te zetten, omdat het geluid dan minder mogelijkheid heeft tot weerkaatsing. Zachte elementen als vloerkleden helpen ook bij het dempen van galm.

Voldoende frisse lucht

Wanneer je lang binnen zit, loop je het risico dat je steeds dezelfde lucht blijft inademen. Ook dit kan zorgen voor hoofdpijn en de zogenoemde brain fog. Voldoende frisse lucht in je kantoor is daarom heel belangrijk. In de zomer is het dus slim om het raam open te zetten. Ook in de wat koudere maanden kan het helpen om het soms een uurtje door te laten luchten door het raam te openen, maar op termijn is een goed ventilatiesysteem een betere optie in de wat koudere maanden van het jaar. Ook het neerzetten van planten kan de lucht in je kantoor verbeteren, omdat planten nieuwe zuurstof produceren.

Licht

Om prettig te kunnen werken heb je voldoende daglicht nodig. Daarom is het belangrijk dat jouw werkruimte voldoende ramen bevat. Bij voorkeur beslaat het totale raamoppervlak ongeveer een kwart van het vloeroppervlak. Door voldoende daglicht in je kantoor te houden, behoud je lichaam een gezond dag- en nachtritme en kan je gedurende de dag toch wat vitamine D in je opnemen.

Comfort

Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat je gezond en comfortabel kunt werken. Hiervoor heb je een goede bureaustoel nodig met een ergonomische rugleuning, die makkelijk te verstellen is en bij voorkeur ook meebeweegt met jouw eigen bewegingen. Een bureaustoel met neksteun is een uitstekend idee. De hele dag zitten is al niet heel goed voor je, dus dan kun je dat met een ergonomische stoel alsnog zo gezond mogelijk houden.