Bartomaud
Image default
Woning en Tuin

Een nieuwe toevoeging aan het lijstje van hulpmiddelen voor ouderen: de lichaamsdroger

Een toenemend aantal ouderen wil graag zelfstandig thuisblijven wonen of heeft niet de mogelijkheid om te verhuizen naar een verzorgingstehuis. Om die reden zien velen een gat in de markt om hulpmiddelen voor ouderen te ontwikkelen, zodat het zelfstandig wonen vergemakkelijkt wordt. Zo besluiten steeds meer ouderen om beugels te laten installeren in het toilet en de badkamer, zodat zij houvast hebben bij de dagelijkse handelingen. Ook worden er op grote schaal antislip sokken aangeschaft, omdat deze de kans op vallen aanzienlijk verkleinen. De sokken bieden namelijk grip op glad laminaat, waardoor glibberen en glijden er niet meer bij is. Verder is de traplift een belangrijk keerpunt geweest in de ontwikkeling van hulpmiddelen voor ouderen, omdat zij niet langer meer wankelend de trap op en af hoeven te lopen. Inmiddels kan er ook een nieuwe uitvinding toegevoegd worden aan dit lijstje, namelijk de lichaamsdroger van Lavicta.

“Wat moet ik me voorstellen bij een lichaamsdroger?”

De lichaamsdroger kan gezien worden als een enorme föhn, die geïnstalleerd kan worden in de badkamer. Na het douchen activeer je de droger met één klik op een grote, witte knop, waarna er een ‘aqua breeze’ ingeschakeld wordt. Deze deken van warme lucht biedt ouderen vervolgens de mogelijkheid om af te drogen zonder handdoek, omdat ieder plekje op het lichaam droog geföhnd wordt door de lichaamsdroger.

“Is de lichaamsdroger alleen geschikt voor ouderen?”

Hoewel de lichaamsdroger een ideaal hulpmiddel is voor ouderen, biedt de full body dryer ook de mogelijkheid om de badkamer luxe naar een hoger plan te tillen. Zo wordt de lichaamsdroger nu al in een aantal wellnesscentra gebruikt, maar kan het ook een belangrijke toevoeging zijn aan het eigen badkamer comfort. Verder wordt het hulpmiddel ingezet in verzorgingstehuizen, waar ook gehandicapten en minder mobielen baat kunnen hebben bij de droger. Dit maakt het ook voor verzorgers eenvoudiger om bewoners te begeleiden bij het douchen.

https://lavicta.nl/