Bartomaud
Image default
Particuliere dienstverlening

De uitvaart van een dierbare regelen in Brabant

Weinig mensen weten wat ze te wachten staat wanneer ze de uitvaart van een dierbare moeten regelen. Het is iets waar we niet graag over nadenken maar waar we vroeg of laat altijd mee te maken krijgen. Wat komt er op je af? Het is goed om hier informatie over in te winnen voor het zover is. In dit artikel de belangrijkste stappen die je moet nemen bij het regelen van de uitvaart.

Een uitvaartverzorger vinden

Ga allereerst op zoek naar een uitvaartverzorger in de buurt. Op internet kun je eenvoudig verschillende uitvaartverzorgers in Breda, Roosendaal of Bergen op Zoom met elkaar vergelijken. Het belangrijkste is het eerste gesprek. Bij een persoonlijke ontmoeting kun je elkaar aftasten en kijken of er een klik is. Dit is erg belangrijk want een uitvaart is altijd een emotionele tijd.

Een keuze maken uit verschillende uitvaartcentra

Wanneer je een uitvaartverzorger hebt gevonden heb je iemand om je bij te staan bij het vinden van een geschikt uitvaartcentrum. Wil je een uitvaartcentrum in Bergen op Zoom in het buitengebied? Of kies je voor een praktisch uitvaartcentrum in Breda of Roosendaal? Hoe je de uitvaart wilt regelen, hoeveel gasten je wilt uitnodigen en hoe je de plechtigheid aan wilt kleden bepalen welke uitvaartlocatie het meest geschikt is.

Checklist onderdelen uitvaartplechtigheid

Een uitvaartplechtigheid bestaat uit verschillende onderdelen. Hieronder een beknopte checklist van het verloop van de uitvaart:

  • Opbaren. Je kunt ervoor kiezen om de overledene te tonen aan de gasten maar dat hoeft niet.
  • Eventueel een religieuze plechtigheid
  • Het dragen van de kist naar de begraafplaats of het crematorium
  • De afloop. Napraten, het uitwisselen van dankbetuigingen en het condoleance register

Tijdens de uitvaart komen ook de muziek, de bloemen en bedankkaartjes aan bod. Geen zorgen, de uitvaartverzorger helpt je bij alle voorbereidingen. Je kiest zelf hoeveel je wilt uitbesteden en wat je liever zelf regelt.