Bartomaud
Image default
Verbouwen

Contactlijm online direct leverbaar

Contactlijm is een lijm die te gebruiken is om allerlei oppervlakten aan elkaar te verbinden. Het valt onder de lijmsoorten die elastisch blijven (thermoplasten). Over het algemeen bestaat contactlijm uit een mengsel van nafta (aardolie), cyclohexaan en butanon (methylethylketon – MEK). De lijm kan voor eigenlijk alles gebruikt worden, zowel binnen als buiten. Let op dat wanneer de lijmverbinding niet volledig correct is aangebracht,de lagen los kunnen laten onder invloed van weersomstandigheden als veel regen. 
Contactlijm is gemakkelijk in gebruik en door iedereen toe te passen. Doordat de contactlijm op beide te verlijmen oppervlakten aangebracht wordt, is de lijm verbinding optimaal en zal het een beter resultaat opleveren als andere lijmsoorten. 

Voor de lijm gebruikt wordt, zijn er een aantal aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden. Zo moeten de te lijmen oppervlakten schoon, droog en vet vrij zijn en is het voor een optimale werking belangrijk dat de oppervlakten en de lijm op kamertemperatuur zijn. Onder de 10 graden Celsius kan de lijm niet goed hechten dus zorg dat de temperatuur vooral niet onder de 10 graden Celsius is!

Zorg bij gebruik van de lijm eerst dat de beide oppervlakten goed schoon, droog en vetvrij zijn. De lijm moet vervolgens in een dun laagje aangebracht worden op beide te verlijmen oppervlakten. Deze laat je heel even drogen waardoor de oplosmiddelen oplossen en dan kunnen de oppervlakten tegen elkaar gedrukt worden. Voor een maximaal resultaat wordt aangeraden om minimaal 30 minuten druk te houden op deze oppervlakten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een klem. Belangrijk om rekening mee te houden is dat de lijm pas na 24 uur volledig uitgehard is. Maximale belasting op de te lijmen oppervlakten is dan ook na 24 uur volledig zeker. 

Wanneer de lijm op andere materialen of kleding komt, moet deze direct verwijdert worden met aceton. Wanneer dit direct verwijdert wordt, zal er niets van te zien blijven. De lijm is na het verharden alleen nog maar te verwijderen met een afbijtmiddel op basis van aceton waar niet ieder materiaal tegen kan.

https://www.spuitlijmconcurrent.nl/contactlijm/