Bartomaud
Image default
Woning en Tuin

Alles over het boomtechnisch advies van BTL

De medewerkers van de bomendienst van BTL doen alles voor een perfecte verzorging van jouw bomen. Daarom zijn ze er vanaf te planting tot aan het beheer en ziektebestrijding daarna. Daarnaast hebben zij apparatuur om goed onderzoek te kunnen verrichten om daarmee te kunnen meten wat jouw bomen nodig hebben. Er wordt altijd naar de allerbeste oplossing voor een probleem gezocht. In dit artikel lees je alles over wat het boomtechnisch advies van BTL zou kunnen betekenen voor jouw groene omgeving.

Verzorging van de bomen

Na het planten van bomen is het ontzettend belangrijk dat hun staat in de gaten gehouden wordt en dat je bomen gezond blijven. Je kunt zelf echter nooit weten hoe gezond je bomen zijn en in welke staat ze verkeren. BTL bomendienst kan je helpen bij het beheren van de bomen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Bomen in slechte conditie kunnen immers een bedreiging vormen voor mensen. Dankzij de hulp van BTL weet je altijd waar je aan toe bent met je bomen en met hun advies maak je gemakkelijker keuzes als het gaat om je groene omgeving.

Beheer van de bomen

Bomen hebben een positief effect op de gezondheid en sociale omgang van mensen. Maar bomen kunnen ook voor onveilige situaties en overlast zorgen. Zo kan een storm de bomen beschadigen en kunnen de wortels druk uit gaan oefenen op de ondergrond. Een goed beleid en beheer kan dit tegengaan. BTL kan je helpen bij het opzetten van een beleid voor dit soort problemen.

De waarde die bomen kunnen hebben

Bomen hebben een ongekende waarde voor elke omgeving. Maar om een concreet beeld te krijgen van bijvoorbeeld CO2 opslag kun je bij BTL terecht. Met speciale software kan de waarde van bomen worden bepaald voor jouw omgeving. Dit kan worden uitgedrukt in euro’s.