Bartomaud
Image default
Tweewielers

Welke hoogte moet het stuur van mijn step zijn

Het is een must om de stuurhoogte van je step te kennen als je een elektrische step koopt. Je kunt het mis hebben over andere eigenschappen en functies, maar als je de stuurhoogte verkeerd inschat, is je step bijna nutteloos.

De meeste steps hebben een verstelbare stuurhoogte die voor de meeste eigenaren past. Maar vaak hebben korte of lange rijders hier een probleem, omdat het stuur niet zo hoog of zo laag gaat als nodig is. Ze zullen wat onderzoek moeten doen voordat ze iets kopen.

Gelukkig is het heel eenvoudig om je ideale stuurhoogte te bepalen. In feite zijn er 3 geweldige methoden om uit te kiezen. Daarnaast zullen we u ook voorzien van een tabel waar u uw lichaamslengte en de perfecte steps voor u kunt vinden. Wilt u bijvoorbeeld een elektrische step huren is het belangrijk om de juiste stuurhoogte te weten om ongelukken en extra kosten te voorkomen.

Als het gaat om de stuurhoogte van de step voor de meeste mensen, kunt u het volgende gebruiken vuistregel.

Hoe hoog moet het stuur van mijn step zijn?

De perfecte stuurhoogte van de step is 5 cm onder je navel als je op het dek staat. Het is van cruciaal belang dat uw armen niet vermoeid raken tijdens het rijden, dus de hoek tussen uw onderarm en bovenarm moet tussen 100° en 120° zijn. Hierdoor wordt het besturen van de step moeiteloos en krijgt u de beste balans en stabiliteit.

Dat is het algemene antwoord. Het is heel goed mogelijk dat uw eigen specifieke lichaamsframe, lengte en armbereik iets heel anders vereisen.

Lees verder om te leren hoe u uw perfecte stuurhoogte kunt vinden:

Hoe lang moet het stuur van mijn step zijn?

De beste manier om erachter te komen hoe lang het stuur van uw step moet zijn, is door ervaring! Niets is beter dan dat je een paar hoogtes uitprobeert en op die manier je antwoord vindt.

Omdat er echter niet één definitief antwoord voor iedereen is, en ik weet dat het misschien niet mogelijk is om het uit te zoeken door ervaring, we bieden drie verschillende methoden om uw ideale stuurhoogte te bepalen.

Methode 1: een beetje onder de navel

Dit is de gemakkelijkste methode om de stuurhoogte van een elektrische step te bepalen jij. Het geeft je een redelijk nauwkeurig antwoord.

Simpel gezegd, de hoogte van het stuur moet 1-2 in / 2-5 cm onder je navel zijn, tot op hetzelfde niveau als je navel.

Sommigen zeggen een paar centimeter boven je heupen, en sommigen zeggen ongeveer hetzelfde als de taille. Dat is ongeveer hetzelfde antwoord.

Methode 2: meest comfortabele ellebooghoek

Persoonlijk geloof ik dat dit de beste methode is om je individuele stuurhoogte te bepalen.

p>Het is op maat gemaakt om rekening te houden met uw exacte lichaamsmaten en het werkt in overeenstemming met uw lichaam. Het duurt maar een minuut om te doen.

De manier waarop het werkt is als volgt:

  • Pak een potlood of iets dat je kunt gebruiken om de hoogte te noteren (gebruik niet pennen of magische stiften als je je spullen niet wilt verknoeien)

  • Ga naast een muur staan of ergens waar je een markering kunt maken

  • Laat je armen langs de zijkant vallen van uw lichaam

  • Begin langzaam de arm dicht bij de muur te buigen. Je arm moet zo worden geplaatst dat je handpalm naar beneden wijst.

  • Probeer 3 of 4 verschillende hoeken. Beweeg bij elk je arm rond, kijk hoe comfortabel je bent. Visualiseer hoe u op uw step zou rijden. Kijk en beslis welke hoek daarvoor ideaal is.

  • Meestal krijg je een hoek van 100° tot 120° tussen je onderarm en je bovenarm.

  • Breng een enkele tientallen seconden met je arm in die hoek. Zorg ervoor dat u niet ongewoon moe wordt, want dit zou een zeer neutrale, natuurlijke positie voor uw arm moeten zijn.

  • Als u zeker weet dat u de juiste hoek heeft, maakt u een vuist. Markeer de bovenkant van je vuist op de muur met je potlood. Dit is de perfecte stuurhoogte.

Methode 3: gebaseerd op je lengte

De reden dat ik deze methode niet leuk vind, is dat deze erg onnauwkeurig kan zijn. Het gaat ervan uit dat je lengte de enige factor is die van belang is voor de stuurhoogte.

De waarheid is dat, hoewel je lengte belangrijk is, de lengte van je armen even belangrijk is. De hoogte van je schouders is ook belangrijk.

Toch volgt het menselijk lichaam voor de meeste mensen bepaalde verhoudingen. Je hebt misschien gehoord dat de spanwijdte van je armen je lengte plus een paar centimeter is (bron).

Maar dat geldt niet voor ons allemaal. Sommige mensen zullen kortere armen hebben, en sommigen zullen langer hebben. Daarom raad ik de bovenstaande methode veel nauwkeuriger aan.

Waarom is de stuurhoogte van een step belangrijk?

Bij het uitproberen van steps in de winkel mis je gemakkelijk het belang van de hoogte van het stuur.

Als je maar een paar minuten met een step speelt, ben je je misschien niet bewust van de mogelijke problemen.

Maar na lange tijd rijden zul je ze gaan opmerken.

Nu is er geen reden tot paniek. Je hoeft je stuurhoogte niet tot op de millimeter nauwkeurig te krijgen.

Maar als je het toch met 10 cm mist, worden de problemen vervelend of zelfs ongemakkelijk.

In feite zijn deze problemen voor sommige gebruikers zo ernstig gebleken, dat ze helemaal nieuwe steps moesten kopen. Laten we leren van hun fouten.

Wat gebeurt er als mijn stuur te laag is?

Als het stuur van je step te laag is voor je armen, heb je een zeer slechte controle over je step.

Om uw step te besturen en erop te rijden, moeten de handgrepen en knoppen binnen handbereik zijn. Je moet snel en nauwkeurig kunnen reageren.

Als je te laag moet reiken, wordt je stuurvermogen belemmerd. Omdat je armen gestrekt zijn, heb je simpelweg minder bewegingsvrijheid.

Hierdoor zul je langzamer moeten rijden.

Ook heb je waarschijnlijk geen goede toegang tot de versnellings- en remknoppen of hendels.

Dat is niet alleen inefficiënt, het kan zelfs gevaarlijk zijn.

Ten slotte, als het stuur van je step te laag is, zul je waarschijnlijk onderuit zakken om ze te bereiken. Dit kan rugpijn of andere houdingsproblemen veroorzaken.

Wat gebeurt er als mijn stuur te hoog is?

Als je stuur te hoog is, zullen je armen erg gespannen zijn, onnatuurlijke houding de hele tijd.

Daar worden je spieren sneller vermoeid van. U zult waarschijnlijk vrij vaak pijntjes voelen.

De ongemakkelijke hoeken van uw ellebogen zullen uw flexibiliteit verminderen. Nogmaals, je hebt minder bewegingsvrijheid en minder coördinatie.

De combinatie van spiervermoeidheid en een vreemde houding zal een krachtig negatief effect hebben.

Je hebt niet alleen een slechte controle over uw step, maar u zult ook sneller vermoeid raken.

 

https://nr1elektrischestep.nl/blogs/elektrische-step/verzekeren