Bartomaud
Image default
Zakelijke dienstverlening

Ontslag?!

Het gebeurd natuurlijk wel eens dat een werknemer op staande voet ontslagen wordt door een werkgever. Vaak heeft er dan iets plaatsgevonden want volgens de werkgever niet door de beugel kon. Dit kan te maken hebben met iets wat in het verleden is gebeurd of omdat de werknemer al wat op zijn kerfstok had voordat hij in dienst ging bij het huidige bedrijf. Ook kan het gedrag van de werknemer zo dusdanig zijn dat de werkgever diegene zo snel mogelijk weg wil hebben. Denk hierbij aan fraude, diefstal of onder invloed aan het werk. Ook het verzwijgen van relevante informatie voor de uitvoering van de functie is een reden. Als werkgever is het wel erg handig om je eerst juridisch te laten informeren over het ontslaan van iemand op staande voet. Iemand onrechtmatig op staande voet ontslaan, kan namelijk een erg vervelend staartje hebben waarvoor de werkgever voor financiële kosten kan komen te staan. Ook kan het ontslag terug worden gedraaid wanneer kan worden aangetoond dat het ontslag onterecht was.

De werknemer kan er namelijk voor kiezen om een rechtszaak aan te spannen wanneer zij vinden dat het ontslag onterecht was. Hiervoor zal de werkgever al voor financiële kosten komen te staan omdat het zich moet verweren in de rechtszaal, wat geld kost. Wanneer de werkgever de zaak verliest en de werknemer in zijn of haar gelijk word gesteld, is de kans groot dat de werkgever voor een vergoeding moet opdraaien. Daarnaast kunnen loondoorbetaling en transitievergoeding hier ook nog eens bijkomen, waardoor het toch een kostenpost van duizenden euro’s kan worden.

In de praktijk komt het best vaak voor dat een werkgever onterecht een werknemer op staande voet ontslaat. In de uitspraak van de rechters komt vaak naar voren dat ze de manier van het ontslag op staande voet te streng vonden en oordelen dan dat dit geen stand kan houden.

Accountants gaan vaak over de administratie en de cijfers binnen het bedrijf. Hierin is het verstandig om altijd de juiste keuzes te maken om een gezonde liquiditeit te behouden. Het is daarom handig om een accountant adviseur van bijvoorbeeld Naaldwijk Accountant te laten informeren over dit soort zaken.

http://weanaaldwijk.nl