Bartomaud
Image default
Dieren

Hele grote Kakkerlakken in Hoofddorp

Heeft u kakkerlak in huis zien lopen? Een echte kakkerlakkenplaag wilt u natuurlijk voorkomen dus als u er eentje ziet, onderneem dan direct actie om verdere verspreiding te voorkomen. Maar hoe kunt u dit echt goed tegenhouden? Op deze pagina leest u waarom kakkerlakken Hoofddorp in huis komen, hoe u ze bestrijdt en buiten de deur houdt.

Oorzaken kakkerlakken Hoofddorp

Aangezien kakkerlakken van oorsprong uit tropische gebieden komen, houden ze vooral van vochtige en warme omgevingen. Woningen vormen dan ook een prettig klimaat voor deze hinderlijke insecten. Niet zo vreemd dus dat u kakkerlakken in ons land vooral in stedelijke gebieden zult aantreffen. De eerste kakkerlakken Hoofddorp komen vaak per ongeluk in uw huis terecht, bij geschakelde woningen bijvoorbeeld via de buren. Verder kunnen de insecten,  zelf of hun eitjes, zijn meegelift met een (tweedehands) product  uit een tropisch land of de vakantiekoffer.

4 tips om kakkerlakken in huis te voorkomen

Een spray tegen kruipend ongedierte is dé oplossing voor het bestrijden van kakkerlakken, maar het liefst voorkomt u natuurlijk een kakkerlakkenplaag. U kunt dit onder andere op de volgende manieren doen: Zorg dat er geen voedsel of water beschikbaar is. Kakkerlakken Hoofddorp komen op eten en drinken af. Ruim dit dus zo goed mogelijk op en maak het ontoegankelijk voor ze. Vergeet niet verder te denken dan het keukenkastje, want ook voedsel(resten) van uw huisdieren zijn aantrekkelijk voor kakkerlakken. Neem bijvoorbeeld de voerbak van de kat of hond: maak deze ‘s avonds altijd goed schoon .Sluit daarnaast toegangspunten rondom uw huis goed af. Dit voorkomt dat kakkerlakken in uw huis terecht kunnen komen. Denk hierbij aan spleten onder deuren, gaten in vloeren of een pijp naar buiten. Kakkerlakken Hoofddorp hebben een voorkeur voor rustige plekken waar ze makkelijk kunnen schuilen. Oud papier is hier een goed voorbeeld van! Verder houden ze zich ook graag op onder houten vloeren. U kunt dit eenvoudig voorkomen door de vloer regelmatig te lakken of te verven, waardoor deze minder toegankelijk is voor kakkerlakken. Het is aan te raden om uw huis vaak door te laten luchten en te zorgen voor een wat lage temperatuur. Kakkerlakken houden namelijk niet van tocht en kou.