Bartomaud
Image default
Auto’s en Motoren

De luxe auto’s van Jaguar

Ja, je mag Jaguar best een producent van luxe auto’s noemen, want luxe zijn ze, de opvallende Engelse auto’s. Hoewel tegenwoordig in Indiase handen, is de Jaguar nog steeds een auto om door een ringetje te halen. Ook een Jaguar herken je onmiddellijk en gelukkig zie je ze nog veel op de Nederlandse wegen.

Om door een ringetje te halen

Behalve een bijzonder uiterlijk rijdt een Jaguar ook nog eens majestueus. De auto is snel en pittig en ondanks de soms best forse afmetingen erg wendbaar. En dan te bedenken dat de oprichter van de Jaguar zich aanvankelijk vooral bezighield met zijspancombinaties en motorfietsen. Vanaf zo ongeveer 1935 is de Jaguar een gevestigde waarde op de wegen en binnen de autosport want ook daar kan de Jaguar meer dan goed uit de voeten. Denk in dat kader maar eens aan Jan Lammers, de Nederlander won in een Jaguar de 24 uur van Le Mans.

Jaguar is een soort statussymbool

Nog steeds is de Jaguar een soort van statussymbool. Is ie pijlsnel en bijzonder fraai. Zo nu en dan duikt er een pareltje op in de vorm van een occasion, heel vaak is de auto echter zo weer van eigenaar verwisseld. Voor een Jaguar is nou eenmaal altijd interesse en als de voortekenen niet bedriegen blijft dat ook gewoon het geval. Tegenwoordig zijn met name Jaguar modellen als de XJ, de XK, XF, F-type en F-pace de meest bekende modellen. Maar zoals gezegd, een Jaguar herken je direct.

Doe een beroep op de Road Guards

Ook als Jaguar rijder kun je overigens een beroep doen op pechhulp on demand. Je belt gewoon met de Road Guards en binnen een half uur heb je een monteur bij je auto. Je betaalt vervolgens voor de geleverde dienst. Een abonnement is niet nodig.

Related posts