Als u naar een bronsgieterij gaat, wilt u natuurlijk dat u op een professionele manier geholpen wordt. Zoekt u nog een bedrijf waar ze kennis van zaken hebben? De medewerkers van Atelier 80 helpen u graag. De naam zegt het eigenlijk al, brons is een veelgebruikt materiaal in de bronsgieterij. Brons is een legering van koper en tin. De verhouding is 90% koper en 10% tin. Uiteraard is het mogelijk om in de bronsgieterij met een andere verhouding te werken. Koper is van zichzelf een zacht metaal, maar door het te combineren met tin, is het zeer geschikt om kunstwerken te realiseren. Zuiver koper smelt bij 1.083 graden. En vermengd met tin smelt de substantie ongeveer op 1.000 graden. De combinatie met tin zorgt er dus voor dat het smeltpunt lager en de hardheid hoger wordt. Een ander voordeel van tin is dat details beter zichtbaar worden.

De bronsgieterij giet beelden volgens de ‘verloren-was’ methode

Bent u op zoek naar een ambachtelijke bronsgieterij? Dan kiest u voor professionals met kennis van zaken. De ‘verloren-was’ methode is een veelgebruikte techniek voor het gieten van onder andere brons, aluminium en messing. In de bronsgieterij begint het allemaal met het maken van een rubberen mal en epoxyhars van het wassen of kleien ontwerp. De was wordt in de mal gegoten waarna het wassen model in een vuurvaste massa ingebed wordt. Als de was is gesmolten en de kap gedroogd is, wordt het brons in de holte die ontstaan is gegoten. Na dit proces worden de giet- en ontluchtingskanalen afgezaagd. Nu kan het gietsel uit de mal gehaald worden en de gaten dichtgelast of dichtgetimmerd worden. Voor een verbluffend eindresultaat kan het beeld in de bronsgieterij gepolijst, geschuurd of gepatineerd worden.

Een professionele bronsgieterij voor het gieten van beelden

Als u een kunstenaar of een ontwerper bent, kan het soms lastig zijn om uw producten zelf te vervaardigen. Denk daarbij aan het gieten van beelden. Heeft u een ontwerp gemaakt of heeft u een idee voor een beeld in gedachten wat u graag tot uitvoering wilt brengen? Bij Atelier 80 kunt u terecht voor het vervaardigen van uw kunstwerk. Hier werken gespecialiseerde bronsgieters met meer dan 20 jaar ervaring die uw idee of ontwerp vormgeven. Uiteraard bent u altijd verzekerd van kwalitatief hoogwaardig gietwerk. De medewerkers van deze bronsgieterij houden u continu op de hoogte van de voortgang. Omdat alles op een ambachtelijke wijze vervaardigd wordt, kunt u kleine aanpassingen doorgeven. Zo weet u zeker dat het eindresultaat te allen tijde aan uw wensen voldoet.